Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi és Del Piero is a visszavonuló Federertől búcsúzik

Nem túlzást azt állítani, hogy még a labdarúgás világát is megrengette minden idők egyik legjobb teniszezőjének csütörtöki bejelentése…

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

A világhírű teniszező, Roger Federer csütörtök délután bejelentette, hogy a jövő heti Laver-kupa után befejezi profi pályafutását. Bejelentése után más sportágak jeles képviselő is egy-egy kedves üzenettel támogatták a svájci klassziszt, így tettek a legjobb labdarúgók is:

Egy zseni, aki egyedülálló a tenisz történetében és aki példakép lehet minden sportoló számára. A legjobbakat kívánom az új színpadodon, hiányozni fog, hogy lássuk és élvezhessük, amit csinálsz” – írta Lionel Messi Instagramon.

Köszönök mindent, amit a sport világáért tettél. Sok sikert a továbbiakban, legenda” – búcsúzott a Juventus egykori legendája, Alessandro Del Piero a klasszistól.

Federer csaknem 30 Guinness-világcsúcsot is tart, amelyek a rekordok könyvében is szerepelnek. Többek közt ő lett az első olyan férfi teniszező, aki karrierje során több mint száz egyes meccset nyert Grand Slam-tornákon, a legrangosabb versenyek döntőjében nála több ászt senki sem ütött. Emellett tíz egymást követő Grand Slam-tornán jutott döntőbe – a 2005-ös Wimbledon és a 2007-es US Open között nem rendeztek nélküle finálét.