Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Ansu Fati kimaradt, Nico Williams először kapott meghívót a spanyol válogatottba

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique keretet hirdetetett az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzéseikre. 

 (Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

Luis Enrique, a spanyol nemzeti csapat szövetségi kapitánya kijelölte azon játékosok névsorát, akikre az utolsó mérkőzéseken számít a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. csoportjában Svájc és Portugália ellen.

Nagy nevek is kimaradtak a keretből, mint a Barcelona támadója, Ansu Fati. Enrique később egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ne várják tőle, hogy egy olyan játékost hívjon be a válogatottba, aki mindössze egy meccsen kezdett a szezonban.

Nem lesz ott a Liverpool középpályása, Thiago se. A játékos már ott volt az Ajax elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, de ez csak a harmadik alkalom volt, hogy kezdőként léphetett pályára a szezonban, mivel egy ideig izomsérüléssel küszködött.

Meglepetések is vannak a keretben, mivel meghívót kapott az Athletic Bilbao csatára, Nico Williams és a Real Betis támadója, Borja Iglesias, aki ebben a szezonban öt spanyol bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett.

Ott lesz a keretben a Real Madrid játékosa, Asensio is, annak ellenére, hogy a jelenlegi szezonban nem ő Carlo Ancelotti első választása, a védők közé pedig érdekes módon a Valencia középpályása, Hugo Guillamon került be.

Spanyolország jelenleg vezeti a csoportját. Szeptember 24-án Svájc ellen lépnek pályára Zaragozában, majd három nappal később pedig Bragában a portugál válogatott ellen játszanak.

A spanyol válogatott kerete:

Kapusok: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sánchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Eric García (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Diego Llorente (Leeds United), Pau Torres (Villarreal), Jose Gaya (Valencia), Hugo Guillamon (Valencia)

Középpályások: Rodri (Manchester City), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (PSG), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid)

Támadók: Alvaro Morata (Atlético Madrid), Borja Iglesias (Real Betis), Ferran Torres (Barcelona), Pablo Sarabia (PSG), Nico Williams (Athletic Bilbao), Marcos Asensio (Real Madrid), Yeremy Pino (Villarreal)

Szövetségi kapitány: Luis Enrique