Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: emberelőnyben sima Barca-győzelem – VIDEÓVAL

Az eddig nyeretlen Elche együttesét fogadta ma este Xavi Hernández bombaerős, nyáron alaposan felfrissült keretű csapata. A Barca tehetséges és sztárok kispadozásával is könnyedén hozta a kötelezőt a tabella utolsó helyezettjével szemben.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

LaLiga – 6. forduló
Magabiztosan, magas labdabirtoklási aránnyal kezdett be a Barcelona, ám komoly lehetőségeik alig voltak félóra alatt. Pedig Gonzalo Verdú kiállítása miatt nagyon hamar, már negyedórát követően emberelőnybe kerültek a katalánok. A Bayern München ellen földbeálló gépezet ma sem indított kellő hatékony intenzitással, félő volt, hogy ismét Memphis Depay lehet a bűnbak, aki kisebbfajta meglepetésre volt ott a kezdőcsapatban. Bár Lewandowski is látens hullámvölgybe került.
Igaz, végül éppen a lengyel gólgyáros törte meg a jeget. A leshatárról köszönt be egy pöccintéssel a 34. percben Balde beadása után. Sőt, utóbbi a 41. perben ismét balról adott lesgyanús bepasszt, amit Depay köszönt meg, és vágott be a védelem megbolondításával.
Ekkor a gyorsan fáradó Elche megzuhanni látszott. Lewandowski helyzete után Pedri iratkozott volna fel a gólszerzők közé, ám a játékvezető immár lest ítélt. A szituációt azonban már nem viselte jól a vendégek edzője: a játékvezető ki is állította a lesek miatt dühöngő Francisco Rodríguezt.
A második félidőben már jóval enyhébb volt az iram, Xavi is cserélgethetett. Többek között behozta az ifjú Gavit és Fatit is. A fiatalok jól mozogtak, és biztató képet festettek a Barca jövőjéről.
A meccs hősei egyértelműen a két gólt szerző Lewa, és az egy-egy góllal és gólpasszal jelentkező Depay volt.
A Barca a holnapi madridi derbiig a tabella élére ugrott.

FC Barcelona – Elche 3-0 (2-0)
Helyszín: Spotify Camp Nou (Barcelona); Vezette: Alejandro Ruíz
Barca: ter Stegen – Balde, García (Bellerí, 59.), Araújo, Koundé – Pedri, de Jong, Kessié (Gavi, a szünetben) – Depay (Fati, 59.), Lewandowski (Torres, 72.), Dembélé (Raphina, 60.).
Elche: Badía – Clerc, Bigas (González, 77.), Verdú, Chetauya, Palacios – Fidel (Quina, 53.), Gumbau, Guti (Mercau, 53.), Tete Morente (Ponce, 68.) – Boyé (Josan, 68.).
Gólszerző: Lewandowski (34., 48.), Depay (41.), ú ill.
Sárga lap: Kessié (5.), Torres (73.), ill. Bigas (29.), Mercau (70.)
Kiállítva: – ill. Verdu (14.)

A meccs összefoglalója:

A La Liga 6. fordulójának menetrendje:
Real Valladolid 0-1 Cádíz

09.17. Szombat
RCD Mallorca 1–0 Almería
FC Barcelona 3–0 Elche
18:00 Valencia – Celta Vigo (tv: Spíler2, élő)
21:00 Athletic Bilbao – Rayo Vallecano (tv: Spíler2, élő)

09.18. Vasárnap
14:00 Osasuna – Getafe (tv: Spíler2, élő)
16:15 Villareal – Sevilla (tv: Spíler2, élő)
18:30 Real Betis – Girona (tv: Spíler2, élő)
18:30 Real Sociedad – Espanyol
21:00 Atlético Madrid – Real Madrid (tv: Spíler2, élő)

A bajnokság állása:

Standings provided by SofaScore