Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hétgólos rangadót nyert meg a PSV – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójának első vasárnapi rangadóján a címvédő Ajax két legfőbb üldözője, a PSV Eindhoven és a Feyenoord csapott össze egymással…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Egy végletekig kiélezett, eseménydús találkozón a PSV Eindhoven 4-3-ra felülmúlta a Feyenoordot a Philips Stadionban. A rotterdamiak derült égből villámcsapásként már a harmadik percben megszerezték az előnyt, miután egy labdaszerzést követő lefordulás végén Oussama Idrissi a tizenhatos vonaláról lőtt Benítez kapujába. Nem sokáig váratott magára az egyenlítés, és az első negyedóra végén Gakpo szögletét a rövid oldalnál érkező angol hátvéd, Jarrad Branthwaite továbbította a rövid sarokba. Nem telt el újabb tíz minutum, és már a PSV-nél volt az előny, miután egy szépen megjáratott ellentámadás végén Cody Gakpo vette be Bijlow ketrecét. Hiába fordították meg azonban a mérkőzés állását, a szünetre mégsem mehettek előnnyel a hazaiak, mert a 42. percben Danilo a kapu torkából egy rövid mentést pofozott be a hálóba. 45 perc után 2-2-re állt a lüktető holland derbi. A második félidei folytatásból két perc sem telt el, és a PSV máris visszavette a vezetést, Gakpo balról a kapu elé tett bejátszásánál Guus Til megelőzte a kapust és közelről a hálóba kotorta a játékszert. Az utolsó húsz percen belül azonban a Feyenoord ismét egyenlíteni tudott, a török Orkun Kökcü indult meg lendületből és húsz méterről védhetetlen gólt lőtt. Nem sokkal később azonban az utolsó szó mégis a hazaiak volt, a 83. percben Gakpo szögletét a kapu előteréből Armando Obispo fejelte a léc alá, így a PSV 4-3-ra megnyerte a mérkőzést és a két csapat helyet cserélt egymással az Ajax mögött a második-harmadik helyen.

PSV Eindhoven – Feyenoord 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Branthwaite (16.), Gakpo (25.), Til (47.), Obispo (83.), ill. Idrissi (3.), Danilo (42.), Kökcü (73.)

 

A holland bajnokság (Eredivisie) vasárnapi játéknap másik nagy rangadóján hamarosan az Ajax és az AZ Alkmaar is megmérkőzik egymással.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore