Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valverde megint betalált, a Real nyerte a madridi derbit! – videóval

Hatodik mérkőzését is megnyerte a spanyol élvonalbeli bajnokságban a címvédő Real Madrid: a Királyi Gárda a városi riválist, az Atlético Madridot győzte le idegenben, 1–2 arányban. Az egyik nyerőember ezúttal is a szenzációs formában futballozó Federico Valverde volt.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Ugyan a hatalmas feszültségre számítani lehetett az összecsapást illetően, de arra talán nem, hogy az indulatok már az első percekben elszabaduljanak: az Atlético játékosai alaposan berágtak az ellenfélre, miután annak futballistái kisebb szabálytalanságokkal tördelték a játékot, valamint provokáltak a hazaiakat. A Matracosok vezetőedzője, Diego Simeone idegességében még a pályára is belépett, hogy reklamáljon a játékvezetőnél, ám ennek egy figyelmeztetésen kívül nem lett egyéb következménye. Az Atléti egyébként jobban kezdte a meccset, legalábbis, ami a próbálkozásokat illeti, biztosan: Felipe feje a háló tetejét landolt, a többi lövést pedig blokkolta a Habfehérek védelme. Vezetéshez mégis a Real jutott, méghozzá a 18. percben a Karim Benzemát helyettesítő Rodrygo révén, aki Aurélien Tchouaméni kiváló emelt labdáját juttatta Jan Oblak kapujába. Carlo Ancelotti együttese igyekezett még a szünet előtt lezárni a három pont sorsát, ami össze is jött, hiszen az élete formájában lévő Valverde megduplázta az előnyt, miután Vinícius Júnior lövése a kapufáról az uruguayi elé került. A felek tehát kétgólos különbséggel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrész egyik oldalon sem a kapura lövésekről szólt, tudniillik, a csíkos mezeseknek nem ment a játék, míg a Királyiak többször is hosszú percekre „eldugták a labdát.” Simeone a legénysége a semmiből egyenlített a véghajrához közeledve, mégpedig egy sarokrúgást követően, amikor is a csereként beálló Mario Hermoso érkezett a labdára – Thibaut Courtois kapus elszámolta magát a kijövetele során. A lélektani előnnyel nem tudott élni Atlético, sőt nagyon hamar hátrányt kovácsolt belőle maga a gólszerző, aki néhány percen belül kiállíttatta magát két sárga lappal, így a találkozó vége szép lassan, néhány kisebb-nagyobb összetűzéssel eltelt különösebb futballjelenet nélkül.

A Real százszázalékos teljesítménnyel vezeti a La Liga tabelláját a válogatott-szünet előtt, míg az Atlético szezonbeli második vereségének hála visszacsúszott a 7. helyre.

Spanyolország, La Liga, 6. forduló
Atlético Madrid – Real Madrid 1–2 (0-2)
Helyszín: Metropolitano Stadium; Játékvezető: Munuera Montero
Gólszerzők: Hermoso (83.), ill. Rodrygo (18.), Valverde (36.)
Sárga lap: Reinildo (28.), Koke (63.), Hermoso (89., 90+1.), ill. Mendy (33.), Carvajal (89.)
Kiállítva: Hermoso (90+1.)

Atlético Madrid: Oblak – Felipe, Witsel, Reinildo – Llorente, De Paul (Morata 62.), Kondogbia (Saúl 81.), Koke (Correa 73.), Carrasco (Hermoso 72.) – Griezmann, Joao Felix (Cunha 62.). Vezetőedző: Diego Simeone.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy (Rüdiger 75.) – Modric (Camavinga 82.), Tchouaméni, Kroos (Asensio 86.) – Valverde, Rodrygo (Ceballos 86.), Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Real Valladolid 0–1 Cádiz
Mallorca 1–0 Almería
Barcelona 3–0 Elche
Valencia 3–0 Celta Vigo
Athletic Club 3–2 Rayo Vallecano
Osasuna 0–2 Getafe
Villarreal 1–1 Getafe
Real Betis 2–1 Girona
Real Sociedad 2–1 Espanyol

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore