Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku végleg elhagyhatja a Chelsea-t – sajtóhír

A Chelsea tulajdonosváltása után beindultak a találgatások, hogy mindez miként befolyásolhatja a jelenleg az Internél kölcsönben lévő támadó jövőjét…

(Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images)

A  CalcioMercato értesülései szerint a Chelsea továbbra sem tervezi Romelu Lukaku foglalkoztatását, és tárgyalásokat kezdeményezett az Inter kirendeltségével a belga csatár végleges eladásáról.

A 29 esztendős erőcsatár az elmúlt szezonban 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett a londoni klub színeiben, de így is messze volta legjobb formájától, és a korábbi kijelentései, valamint a beszámolók értelmében arra következtethettünk, hogy egyáltalán nem érezte jól magát Angliában. Többször is kijelentette, hogy vissza szeretne térni a milánói csapathoz. Lukaku az azt megelőző két szezon alatt 95 mérkőzésen 64 gólt szerzett a milánóiak színeiben. A gyengébb éveit követően újra felépítette magát náluk, azonban tavaly nyáron általános meglepetésre maga mögött hagyta az olasz bajnokot, melyhez saját bevallása szerint azóta is visszavágyik.

Lukaku ezt megelőzően 2011 és 2014 között már állt a Chelsea alkalmazásában, akkor azonban szintén nem tudott gyökeret verni magának, így múlt nyáron 97.5 millió font ellenében annak reményében váltott klubot, hogy másodjára bizonyítani tudja rátermettségét a Stamford Bridge-en, amely azonban nem sikerült.

Az Interhez való visszatérése óta nem sok lehetőséget volt a bizonyításra három bajnokin egyetlen gólt szerzett, majd egy makacs húzódás parkolópályára tette, de a válogatott szünet után vélhetően újra csatasorba állhat.

Ugyanakkor az teljesen nyilvánvaló, hogy az Inter a tavalyi eladási árához hasonló összeget nem fog tudni kifizetni, számukra leginkább a mostani kölcsönszerződés meghosszabbítása lenne előnyös megoldás, amennyiben valóban továbbra is foglalkoztatni szeretnék Lukakut.