Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brasileiro: a Fluminense nyerte a négy kiállítást hozó riói derbit – videóval

A vasárnap esti órákban rendezték meg a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) leghíresebb riói rangadóját, a Flamengo és a Fluminense ezúttal is hű volt nevéhez…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

Egy végletekig kiélezett, feszült küzdelemben zajló mérkőzésen a Fluminense 2-1-es győzelmet aratott a Flamengo ellen a Maracanában rendezett riói derbin. A találkozó lüktető iramban vette kezdetét, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek már a kezdés után. A hatalmas adok-kapok nem sok megállás volt, helyzetek ugyan adódtak, de gól nem született. Az első félidő hajrájában egy kapussal való ütközést követően büntetőt harcolt ki a Flu, melyet Ganso biztos lábbal értékesített, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A második félidőben a pályaválasztó igyekezett átvenni az irányítást, ezáltal viszont egyre nagyobb terület adódott a Fluminense előtt a kontrázásra, melyből több helyzetet is kialakítottak, miközben a Flamengo egyenlítési lehetőségeit Fabio remek védései hiúsították meg. Az utolsó negyedórában egy ellentámadás végén Martinelli bejátszásából Nathan közvetlen közelről befejelte a Fluminense második gólját, mellyel eldőlni látszott a rangadó. Nem sokkal később szépített a Flamengo, miután Gabriel Barbosa a gólvonal elől sodort be a hálóba egy lecsorgó labdát. Ezzel a Libertadores-kupa-döntős szorossá tudta tenni a találkozót, ám egyenlíteniük már nem sikerült. A hajrában többször is kakaskodásé lett a főszerep, a játékvezető így előbb Marinhót és Manoelt, majd Evertont és Caio Paulustát is idő előtt parancsolta az öltözőbe, ám az eredmény már nem változott.

A két azonos pontszámmal álló csapat rangadóját tehát a Fluminense nyerte, amely így feljött a második helyre, de az újabb győzelmet arató éllovas Palmeiras kilenc ponttal megelőzi őket tíz fordulóval a bajnokság vége előtt.

Flamengo – Fluminense 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Gabriel Barbosa (83.), ill. Ganso (45. – büntetőből), Nathan (76.)
Kiállítva: Marinho (86.), Everton (90.), ill. Manoel (86.), Caio Paulista (90.)

 

A bajnokság aktuális állása