Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új sportigazgató kinevezésére készül a Chelsea – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a nyáron tulajdonosváltáson átesett Chelsea sportigazgató kinevezésére készül, és a konkrét jelöltjük is megvan…

A Sky Sports értesülései szerint a Red Bull Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund lehet a Chelsea új sportigazgatója.

A londoniaknál a posztot korábban Marina Granovszkaja és Petr Cech töltötte be, akik azonban a nyári tulajdonosváltás alkalmával elhagyták az egyesületet. A transzferpiac során Todd Boehly felelt az átigazolásokért, és el is költött csaknem 300 millió eurót a Chelsea játékoskeretének megerősítésére. Ennek ellenére a mérsékelt szezonkezdést követően az amerikai tulajdonos a közelmúltban menesztette vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt és a helyére az eddig a Brightont irányító Graham Pottert nevezte ki.

A hírek szerint Boehly Potterrel egyetértésben döntött Freund kinevezése mellett, akit még 2026-is köt szerződés a Salzburghoz, de vélhetően élni fog a kínálkozó lehetőséggel.

A 45 éves osztrák szakember 2006 óta dolgozik különböző poziciókban a Salzburg klubvezetésében, hatalmas rutinnal rendelkezik egy nemzetközi szinten is ismert játékosfejlesztő csapatnál.