Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Sociedad középpályását szemelte ki a Barcelona! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese szeretné leigazolni a következő nyári átigazolási időszakban a Real Sociedad középpályását, Martin Zubimendit.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A legfrissebb spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona gárdája már nagy erőkkel keresi Sergio Busquets utódját. A védekező középpályással kapcsolatban ugyanis több forrás is arról számolt be, hogy ő már jelezte a vezetőség számára, hogy tervei szerint ez az utolsó idénye a katalán csapat mezében, és 2023-ban az MLS felé venné az irányt. A Barca éppen ezért már lehetséges célpontok után kezdett nézni és a beszámolók szerint a legfőbb kiszemeltjük nem más, mint a Real Sociedad szűrője, Martin Zubimendi. A 23 éves játékos a 2020-as szezonban került fel a baszk együttes felnőttei közé, azóta pedig kulcsszerepet harcolt ki magának a középpályán. Nem meglepő módon a Sociedad nem adná olcsón egyik legnagyobb értékét, és a hírek szerint Zubimendi szerződésében egy 60 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, amit a Barcelona kész kifizetni érte jövő nyáron.

Martin Zubimendi a Real Sociedad színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 105 találkozón lépett pályára, amelyeken 3-3 gólt és gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 30 millió euróra taksálja a transfermarkt.