Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám bejelentette, visszavonul a válogatottól! – VIDEÓ

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám a magyar válogatottól. A 34 esztendős labdarúgó az Olaszország elleni Nemzetek Ligája mérkőzést követően fejezi be pályafutását a nemzeti csapatnál. 

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Sajtótájékoztató keretein belül bejelentette Szalai Ádám, hogy az olaszok elleni találkozó után befejezi karrierjét a magyar válogatottnál. A rendkívül rutinos csatár eddig 84 alkalommal húzhatta fel magára a címeres mezt, ezeken 25 találatot jegyzett, közülük kettőt az Európa-bajnokságokon. A 2016-os franciaországi Eb-n az osztrákok, a tavaly megrendezésre került tornán pedig a németek hálóját vette be. Első válogatott találkozóján még Erwin Koemannál lépett pályára 2009 februárjában, első góljait azonban már Egervári Sándornál szerezte 2010 novemberében San Marino ellen. 

Szalai Ádám klubszinten jelenleg a svájci Baselt erősíti, előtte pedig éveken át a német Bundesligában futballozott. Kétszer megfordult a Mainzban, továbbá játszhatott még a Schalkéban, a Hoffenheimben illetve a Hannoverben is. A bajnokságban 276 mérkőzésen jutott szóhoz, melyek folyamán 54 gólig jutott. Legeredményesebb idényét gólok tekintetében a Mainznál futotta még a 2012/2013-as szezon során, Szalai Ádám akkor 29 bajnokin 13 gólt szerzett. 

Videó Szalai Ádám sajtótájékoztatójáról: