Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: Ronaldo csapata visszatért az élvonalba

A brazil másodosztályú bajnokság (Campeonato Brasileiro B) szerdai játéknapján két szebb napokat is látott csapat mérkőzött meg egymással…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A brazil másodosztályú bajnokságot (Campeonato Brasileiro B) magabiztosan vezető Cruzeiro 3-0-ra megnyerte a Vasco da Gama elleni rangadót csütörtökre virradóra, így a hátralévő hét forduló eredményétől függetlenül bebiztosította feljutását a brazil országos első osztályú bajnokságba.

A brazil világbajnok Ronaldo által birtokolt csapat a 31 forduló alatt 20 mérkőzést nyert meg nyolc döntetlen és mindössze három vereség mellett, így fölényesen harcolta ki a hőn áhított visszatérés jogát. A Belo Horizonte-i gárda mögött a szintén szebb napokat is látott Grémio és a Bahía áll a második-harmadik helyen, míg a negyedik feljutó helyet a veresége ellenére is a Vasco birtokolja.

Az egykori négyszeres bajnok és kétszeres Libertadores-kupa-győztes Cruzeiro története során először esett ki 2019-ben, azóta a harmadosztályhoz is közel járt, most azonban kiharcolta a visszatérés jogát.

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore