Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín: “Az emberek azt képzelik, hogy könnyű életünk van…”

Az argentin válogatott korábbi támadója a minap egy interjú keretein belül alaposan beolvasott az őt kritizálóknak…

(Photo by Scott Taetsch/Getty Images)

A jelenleg az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatában játszó Gonzalo Higuaín a TyC Sports részére adott interjúban azoknak üzent, akik bűnbaknak kiáltották ki őt a 2014-es vb-döntőben kihagyott helyzetei után:

“Sokan azt hiszik, hogy labdarúgóként könnyű életünk van, de ez korántsincs így. Természetesellenesen éltem. Nem ugyanazok a jogaink, mint egy hétköznapi embernek. Ha kimész az utcára, és inzultálnak, nem reagálhatsz, mert ha megteszed, sokkal súlyosabb lesz a következménye. Ha pedig elveszítesz egy meccset, vagy kihagysz egy helyzetet, ki sem mehetsz az emberek közé. A focisták életet az eredmény befolyásolja. Most jutottam el arra a pontra, hogy nem tudom tolerálni a tiszteletlenséget és az agressziót, még úgy sem, hogy sosem személyesen szembesültem vele, hanem a közösségi médiában, névtelen üzenetek által.”

A 34 éves támadó 2009 és 2018 között 75 mérkőzésen 31 gólt szerzett az argentin válogatottban, míg klubszinten a River Plate után Európában olyan csapatokban szerepelt, mint a Real Madrid, a Napoli, a Juventus, az AC Milan vagy a Chelsea csapata, 2020 óta pedig Fort Lauderdale-i csapatot erősíti.