Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek-ligája: a Napoli sztárja most hazájáért küzd

A nyári nagy keret-átalakítást követően joggal hihettük azt, hogy jócskán visszafognak esni a Napoli eredményei. Ezzel ellentétben a friss játékosanyaggal dolgozó nápolyiak vezetik a Serie A-t. Köszönhetően többek között a grúz szélső, Khvicha Kvaratskhelia remeklésének.

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A 21 esztendős Kvaratskhelia idén nyáron igazolt a Napolihoz, ahol azonnal alapember lett. A grúz légiósnak kilenc tétmeccsen már négy gólja és három gólpassza van. Hasznossága a nápolyi csapatmechanikában pedig több, korábbi klublegendát idéz a Maradona Stadionban.

Az elsősorban balszélsőnek számító Kvara azonban tisztában van vele, hogy nem csak a klubjánál, hanem hazája nemzeti csapatánál is számítanak rá. Grúzia a Nemzetek Ligája „C” divíziójában szerepel, mégpedig a negyedik csoportban. Nagyon jó eséllyel arra, hogy kiharcolja a feljutást a „B” divízióba.

„Amikor visszatérek a nemzeti csapathoz, minden nagyon boldog vagyok. Ismerős a környezet, mind a pályán, mind azon kívül. Amikor a mezt viselem, úgy érzem mindent meg kell tennem ezekért a srácokért és a szurkolókért. Itt nagy az egység, egy nagy család vagyunk. Fontos, hogy egyénileg jól teljesítsünk, de a legfontosabb a csapat sikere. Csapattársak nélkül csak individualista vagy, nem érhetsz el semmit. Mindig igyekszem alkalmazkodni a csapathoz, számomra mindig ez az első.”

– szerénykedett Kvaratskhelia.

Így a Grúzia által érintett csoport az NL-ben:

Standings provided by SofaScore