Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sevcsenko ukrán karszalagot ajándékozott Lewandowskinak

A lengyel válogatott csapatkapitánya egy ukrán nemzeti színekből álló karszalagot is fog viselni a közelgő világbajnokságon…

(Photo by Joosep Martinson/Getty Images for Laureus)

A napokban az urkán labdarúgás egykori aranylabdás klasszisa, Andrij Sevcsenko egy ukrán nemzeti színekből álló karszalagot ajándékozott a szomszédos lengyel válogatott csapatkapitánya, Robert Lewandowski részére, aki a saját karszalagja mellett ezt az ereklyét is viselni fogja a katari világbajnokságon.

Mindennek természetesen leginkább azért van jelentősége, mert Ukrajna napjainkban is háborús viszonyban áll Oroszországgal:

“Tudom mit jelent a szabadságért harcolni, ismerjük a történetüket, ezért egyértelmű, hogy segítünk szomszédainknak. Büszkén fogom viselni a karszalagot” – jegyezte meg a lengyel klasszis.

A korábban az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő Sevcsenko már többször is felemelte a hangját a háború ellen: “Mindenekelőtt szeretném megköszönni Robertnek, amit az országunkért tesz. Ez a karszalag a büszkeséget, az erőt és az Ukrajnához való kötődést jelképezi. Úgy gondolom, sportolóként fel kell emelnünk a hangunkat, hogy elmondjuk az igazat az embereknek és tudják meg, mi zajlik Ukrajnában. Kérlek, ne feledkezz meg rólunk!”