Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: korai Kocsis-góllal nyert a magyar u21-es válogatott a bolgárok ellen!

A Gera Zoltán vezette magyar u21-es válogatott 1-0-ra verte Kocsis Dominik góljával a bolgár u21-es nemzeti csapatot a Haladás Sportkomplexumban. 

A vezetést már az 1. percben megszerezte a magyar u21-es válogatott. Horváth Krisztofer átadása után Kocsis Dominik rázta le védőjét, aki a kimozduló kapus felett átemelte a labdát, ami az üres kapuban kötött ki. A 4. minutumban megvolt a bolgárok első veszélyesebbnek tűnő támadása, a beadás azonban rosszul sikerült, a játékszert könnyedén Hegyi Krisztiáné lett. A 14. percben Gera Zoltán tanítványaitól láthattunk egy ígéretes akciót, Kovács Mátyás jónak kinéző beívelését viszont Hristov kiütötte az érkező Németh András elől. Helyzet a mieink oldaláról. Kocsis passzolt Kovácshoz, majd ő a középen álló Németh Andrást játszotta meg, próbálkozása azonban elkerülte a vendégek kapuját. A 24. minutumban a vezetést megszerző Kocsis Dominik eresztett meg egy távoli kísérletet, a labda végül a léc felett elszállt. A 25. percben óriási ziccert hagytak ki a mieink, Kocsis túlságosan sokat várt, így az egyik bolgár védő blokkolni tudta a lövését. A 26. minutumban a vendégek szögletet végezhettek el, a kipattanó után lövésre szánta el magát Stoyanov, ami jócskán elkerülte Hegyi kapuját. Az első játékrészben több találat már nem született, így a magyar u21-es válogatott előnyből várhatta a folytatást.

A fordulás után a mieink veszélyeztettek először. A 48. percben Balogh Botond végzett el egy távoli szabadrúgást, ami végül elszállt Hristov kapuja felett. A 63. minutumban hatalmas lehetőség maradt ki. Kocsis Dominik passza után Németh András került helyzetbe, a Genk csatára kissé élesebb szögből a jobb oldali lécet találta telibe. A 71. percben Balogh vesztette el a labdát, mely után Slavy indult meg Hegyi kapuja felé, lövése szerencsére keresztbe elsuhant. A 82. minutumban a bolgároktól láthattunk lehetőséget, Tasev érkezett középen egy remek beadásra, fejese elkerülte Hegyi Krisztián kapuját. A második félidőben feljavult Bulgária játéka az első játékrészhez képest, viszont összességében igazán nagy ziccert nem tudak kialakítani a folytatásban sem. A magyar válogatott sokkal jobban teljesített, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 

Magyarország U21 – Bulgária U21 1-0 (1-0)
Helyszín:
Haladás Sportkoplexum (Szombathely)
Gólszerzők: Kocsis (1.) ill.
Kiállítás: ill.

Magyarország: Hegyi – Iyinbor, Balogh, Csinger – Kovács (Kállai 61.), Bényei, Kata (Bocskay 61.), Benczenleitner – Kocsis (Németh D. 84.), Németh A. (Tóth 70.), Horváth (Katona 61.). Szövetségi edző: Gera Zoltán