Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: van Dijk beismerte, hogy elég gyengén kezdte a szezont

A Liverpool és a holland válogatott védője, Virgil van Dijk bevallotta, hogy elég gyenge teljesítményt nyújt a szezon kezdete óta. 

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Virgil van Dijk legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy nagyobb felelősséggel tartozik klubjának és válogatottjának, mint csapatkapitány és vezér, ez most különösen fontos, mert úgy gondolja, nem kezdte jól a szezont.

A Liverpool védője azonban biztos benne, hogy jó úton halad afelé, hogy visszatérjen korábbi formájához, miután Hollandia 2-0-ra legyőzte a Nemzetek Ligájában Lengyelországot.

A Liverpoolnak mindössze két alkalommal sikerült kapott gól nélkül lehoznia tétmérkőzést ebben a szezonban, és Jürgen Klopp gárdáját sokat kritizálták amiatt, ahogyan elkezdte a idényt.

Van Dijk eddig minden egyes mérkőzésen kezdőként lépett pályára az idényben, de beismeri, hogy eddig nem teljesített jól.

“Tudom, hogy eddig jobban is teljesíthettem volna a szezonban. Nem leszek naiv. Nagyon jól tudom, hogy mikor hibázom”

– nyilatkozta a holland védő.

Van Dijk azt is elmondta, hogy „lelkileg nagy kihívást jelent” számára, hogy vezető szerepet töltsön be a klubjában és a válogatottjában, mivel így sokkal több szem szegeződik rá. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy ezzel egész jól megbirkózott, és tudja kezelni a helyzet.

“Azt is tudom, hogy én vagyok az egyik legfontosabb játékos a klubomnál és természetesen itt a válogatottnál is. Érzem ezt a felelősséget. Lelkileg ez nagy kihívást jelent számomra. Nagy nyomást helyez rám. Sokan elfelejtik, hogy mennyire nem könnyű ez. Mindannyian igyekszünk a maximumot nyújtani, és ha én vagyok az egyik alappillér a klubnál, akkor biztosan megkapom az egyébként megérdemelt kritikát. Ezzel meg kell küzdeni, de ez nem mindig könnyű. De úgy gondolom, jól csinálom.”

Hollandia vasárnap az utolsó mérkőzésére készül Belgium ellen a Nemzetek Ligájában.