Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: Dárdai egyelőre nem pályázik Rossi helyére

Az elmúlt évtizedekben talán csak Dárdai Pál elismertsége vetekszik azzal a szinttel, amelyet mostanság elért mindenki kedvenc szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz mester felé a bizalom a csúcson van, ám egyszer majd utódot kell keresni számára…

(Photo by Uli Deck/picture alliance via Getty Images)

Pontosabban a magyar válogatott számára, amely Rossi irányítása alatt eddig negyvenöt tét-, vagy felkészülési mérkőzést játszott. Az 58 éves olasz tréner 2018-as kinevezése óta huszonegy győzelemnek örülhetett a kilenc döntetlen és a tizenöt vereség árnyékában. A korábban a Honvéddal magyar bajnoki címet ünneplő edző népszerűsége teljében van, miközben Magyarország vezeti Nemzetek Ligája csoportját is.

Korábban vezette a magyar nemzeti csapatot a Hertha BSC legendás játékosa, Dárdai Pál is. Sőt, a berlini edző munkája is hozzájárult a 2016-os Európa-bajnoki részvételhez. Dárdai mostanság a HBSC által fizetett pihenőjét tölti, ahol korábban felmondták határozatlan idejű szerződését. Ex-kapitányunk egyelőre nem igazán vágyakozik az edzősködés, és saját szavai szerint nem is akar újra leülni a válogatott kispadjára mostanság:

„Csodás időszak volt, amit a válogatott kispadján töltöttem, de ez már a múlt. Sosem vágytam más helyére, nincs ez másképp most sem. Marco Rossi valóban minden elismerést megérdemel, ezúton is további sok sikert kívánok neki.”

– nyilatkozta Dárdai, az őt meginterjúvoló Nemzeti Sportnak.

A magyar válogatott NL-csoportjának záró menetrendje:
Szeptember 23.
20:45 Németország – Magyarország (tv: M4 Sport, élő)
20:45 Olaszország – Anglia (tv: Spíler 2, élő)

Szeptember 26.
20:45 Magyarország – Olaszország (tv: M4 Sport, élő)
20:45 Anglia – Németország (tv: Spíler 2, élő)

Csoportunk állása:

Standings provided by SofaScore