Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: az Etihadból akar visszavonulni a szélső

Korábban alapember volt, ám mióta újra van igazi befejező-csatára a Manchester Citynek, újfent a fontosabb kiegészítő-ember szerepét láthatja el Riyad Mahrez. Az algériai csillag éppen idén hosszabbított szerződést az angol klubbal, így azt még jó ideig szolgálhatja.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Egykor a Leicester City bajnokcsapatának volt alapembere Riyad Mahrez, majd évekig tartó huzavona után végre 2018-ban csatlakozhatott a Manchester Cityhez. A 31 esztendős támadó azóta hol alapember, hol csak cserejátékos Pep Guardiola futball-gépezetében.

Lejáróban lévő szerződését idén hosszabbította meg a Cityvel, mely így már 2025. nyaráig köti őt az Etihadba. Az afrikai légiós szinte minden meccsen csereként beállva kénytelen hozzátenni a manchesteriek játékához, lévén Guardiola a Grealish – Haaland – Foden támadóhármast favorizálja. Ennek ellenére nem tűnik elégedetlennek Mahrez, aki a klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban:

„Mindenképpen a Manchester Citynél szeretném befejezni a pályafutásomat. Azt hiszem, még sokáig játszhatok. Meglátom, mit hoz a jövő. A foci utáni életemre még nem gondoltam. Imádom, mindig is ebben a sportágban szerettem volna sikeres lenni. Ez volt a célom, és nehéz lesz kiszállni belőle.”

– fogadkozott a négyszeres angol bajnok szélső.