Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Azon dolgozunk, hogy meglepetést okozzunk a németek ellen…”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt osztotta meg gondolatait…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a következőképpen vázolta fel az esélyeket a találkozó előtti sajtótájékoztatón:

“A következő két ellenfelünknek egyaránt az a célja, hogy megszerezze az első helyet az A-ligában, a németeknek abszolút a saját kezükben van a sorsuk. Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy pénteken mennyire nehéz mérkőzés vár ránk, de felkészültünk rá. Nem lehet más célunk, mint eddig mindig, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ha nem szerzünk egy pontot sem, akkor az közelebb van a papírformához, de azon dolgozunk, hogy meglepetést okozzunk a németek ellen. Sokszor elmondtam, hogy a földön kell maradnunk, bár nyilván azt szeretném, hogy megtartsuk a vezető helyünket a csoportban. Olaszként persze azt is szeretném, ha az olaszok elintéznének nekünk ezt azt holnap. De a viccet félretéve, magunkra kell koncentrálnunk, az erősségeinkre, az energiánkra és arra, hogy mi legyünk eredményesek. Júniusban több időnk volt a felkészülésre, most néhány fontos játékos sérülés miatt hiányzik, de mindig azokra építünk, akik itt vannak.”

A kezdőcsapatát illetően a szakember nem árult el részleteket, helyette inkább viccelődött: “megvan már a fejemben a németek elleni kezdő, az biztos, hogy a három lipcsei pihenni fog – nem, nem, csak vicc volt… Nyilván mindhárman nagyon várják ezt a meccset, hiszen nekik ez hazai pályán lesz. A jelen lévő Schäfer Andráson még gondolkodom, hiszen ő az Union Berlin játékosa, nem a Leipzigé. Majd meglátjuk.”

A magyar csapat a Nemzetek Ligája utolsó mérkőzésein péntek este Németország ellen idegenben, három nappal később Olaszország ellen hazai környezetben lép pályára.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Millwall FC) , Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Szalai Ádám (FC Basel), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Kevin (Hatayspor)