Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Németországban is nyertünk, továbbra is élen a magyarok! – videóval

A magyar válogatott újabb szenzációs bravúrt hajtott végre a Nemzetek Ligájában, ugyanis legyőzte Németországot idegenben (0–1). Az összecsapás egyetlen gólját a nemzeti csapattól való visszavonulását nemrég bejelentő Szalai Ádám szerezte.

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

A meccset úgy kezdték a magyarok, mintha csak ők lettek volna hazai pályán a Red Bull Arénában. A németek be lettek szorítva az első negyedórában, és nem igazán tudtak mit kezdeni a villámgyors támadásokkal. A dominanciának a 17. percben meg is lett az eredménye, méghozzá Szoboszlai Dominik sarokrúgását követően, amelyre Szalai érkezett remek mozdulattal – Marc-André ter Stegen nem érte el a hosszúba eső labdát. A következő ziccer szintén a vendégek előtt adódott, Fiola Attila középre tett labdáját Gazdag Dániel lőtte a kapusba. Nem sokkal később Németország is életjelet mutatott magáról, ám Leroy Sané lövése alaposan fölé szállt, míg David Raum próbálkozását Fiola blokkolta. A játékrész végére érkezett az első komolynak nevezhető német helyzet, a debütáló Kerkez Milos mellől fejelő Thomas Müller labdáját Gulácsi Péter védte, így a felek egygólos különbséggel vonulhattak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően Hansi Flick szövetségi kapitány változtatott a német válogatott felállásán, amely háromvédősre módosult Thilo Kehrer beállásának köszönhetően, aki Serge Gnabryt váltotta. A cserének viszonylag hamar meg is látszottak az első jelei, az 51. percben például Leroy Sané lövésénél zárta a szöget Gulácsi. Pár pillanattal később Thomas Müller már a hálóba talált, azonban a játékvezető azonnal jelezte a lest. Újabb komoly lehetőségre a 60. minutumban volt példa, Joshua Kimmich lövése milliméterekkel kerülte el a kaput. A hajrában ismét a piros-fehér-zöld helyzetekről szólt a játék: a 72. percben a csereként beálló Ádám Martin lőtt volna a hosszú felé, ám Ter Stegen résen volt. A lefújást megelőzően még a szintén a padról beszálló Kleinheisler László duplázhatta volna meg az előnyt, ám ziccerben hibázott, a kapusba lőtte a labdát, így maradt a 0–1.

Az újabb hihetetlen sikerének köszönhetően továbbra is Magyarország áll az A-Divízió 3. csoportjának élén, így Rossi legénységének reális esélye lesz a négyes döntőbe jutni a zárófordulóban: Olaszország ellen egy döntetlen is elég lenne az elsőséghez.

Nemzetek Ligája, A-Divízió / 3. csoport, 5. forduló
Németország – Magyarország 0–1 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena; Játékvezető: Slavko Vincic
Gólszerzők: Szalai Á. (17.)
Sárga lap: Kimmich (25.), Rüdiger (90.), ill. Szalai Á. (41.)

Németország: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala 69.) – Gnabry (Kehrer 46.), Müller (Nmecha 85.), Sané – Werner (Havertz 69.). Szövetségi kapitány: Hansi Flick.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Schafer, Nagy (Styles 78.), Kerkez – Gazdag (Kleinheisler 67.), Szoboszlai (Nego 85.) – Szalai Á. (Ádám 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore