Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az Inter korábbi válogatott hátvédje – HIVATALOS

Súlyos sérülése következtében bejelentette visszavonulását a szebb napokat is látott olasz válogatott hátvéd…

 

Néhány nappal azt követően, hogy közös megegyezéssel felbontotta szerződését a Monza csapatával, Andrea Ranocchia közelmúltbeli szárkapocscsont-törése miatt bejelentette visszavonulását az aktív játéktól.

A 34 esztendős hátvéd 2010-ben a Genoától került a Nerazzurrihoz, melyet azóta menet közben kölcsönben többször is elhagyott, de játékjoga egészen mostanáig a klubnál volt. A 2015-2016-os idényben a Sampdoria, a rákövetkező idényben a Hull City alkalmazásában fordult meg. Ranocchia a kezdetekben betöltött meghatározó szerepét követően az elmúlt években csak kiegészítő ember volt a csapatnál, az elmúlt szezonban mindössze hat bajnokin és összesen tíz találkozón jutott szóhoz. Mindent egybevetve 226 találkozón viselte a milánói csapat szerelését.

Utolsó állomáshelyére nyáron igazolt le, az újonc Monza színeiben egyetlen bajnokin tudott pályára lépni, a második fordulóban a Napoli elleni mérkőzésen azonban súlyos sérülést szenvedett.

Ranocchia 2010 és 2016 között 21 összecsapáson lépett pályára az olasz válogatottban, de az elmúlt években már a nemzeti csapatban sem számítottak szolgálataira.