Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: két védő is hosszabb időre kiesett, miután megsérültek a válogatottjukban

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapata hivatalos közleményt adott ki arról, hogy két játékosuk is sérülést szenvedett a válogatott szünet alatt. 

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Barcelona a hivatalos oldalán keresztül adott hírt két védőjük, Jules Kounde és Ronald Araújo állapotáról. Mint ismeretes, mindkét játékos a válogatottjában sérült meg, most pedig visszatértek Barcelonába, ahol a klub orvosai is megvizsgálták őket.

Kounde egy combsérülést szedett össze csütörtök este a francia válogatott Nemezetek Ligája mérkőzésén Ausztria ellen, és le is kellett cserélni. A vizsgálatok kimutatták, hogy a védő hátsó combizom sérülést szenvedett a bal lábában. A közleményben csak annyit írtak, hogy ha felépül, újra pályára léphet, azonban a spanyol sajtó szerint 4-5 hétig lesz harcképtelen.

Araújo az uruguayi válogatottban sérült meg egy Irán ellen játszott barátságos mérkőzés alkalmával, ahol mindössze öt percet tudott a pályán tölteni. A játékoson elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy Araújo a jobb combjának hosszú közelítő izmában szenvedett szakításos törést. Az ő esetében sem közöltek pontos időpontot a visszatérésére, de egybehangzó sajtóhírek szerint minimum 3 hétre fog kiesni.

Mindez azt is jelenti, hogy Kounde biztosan kihagyja az október 16-án esedékes El Clásicót, míg Araújo szereplése erősen kétséges a rangadón.