Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: utolsó előtti mérkőzésén kikapott Svájctól a spanyol válogatott – videóval

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 2. csoportjában Spanyolország Svájcot fogadta. Nem játszottak jó meccset a hazaiak, és a vendégek vezetést is szereztek már az első félidőben. A második játékrészben visszajött a spanyol válogatott, de a vendégcsapat egy újabb góllal felül tudott kerekedni a házigazdán. Spanyolország az utolsó mérkőzésén Portugáliával csap össze a csoportelsőségért, míg a Svájc az utolsó csehekkel találkozik majd.

(Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

Svájc az egész első félidőben jobban játszott a spanyoloknál a helyzeteket tekintve, ám a labdabirtoklásban a hazaiak voltak előrébb, igaz, mindez meddő fölény volt. A 17. percben Embolo lőtt kapura nagyjából 12 méterről, de nagyot vetődve védett Unai Simón. A 21. percben ráadásul Svájc a vezetést is megszerezte, amikor Vargas ívelte be a labdát a kapu elé szögletből, amire Akanji érkezett, majd befejelte a jobb felső sarokba. A spanyolok ha a kapu elé is kerültek, általában megállították őket a svájci védők, így igazán nagy helyzetük az első játékrészben nem volt. Sőt, a 43. percben még Svájc állt közel az újabb gólhoz, amikor Shaqiri indult meg a tizenhatos előtt Xhaka passzával, három csel után kapura is lőtt, de Unai Simón védett.

A második félidőt jobban kezdték a spanyolok, mert már az 55. percben összejött nekik az egyenlítés. Asensio pár szép csel után odaemelte a felfutó Jordi Albának, aki az ötös bal sarka elől a felső sarokba lőtt. A svájciak azonban most sem lustálkodtak, és folyamatosan támadtak. Ez nagyon hamar, a 58. percben be is érett, amikor ismét megszerezték a vezetést: Xhaka szögletét Akanji lőtte be középre, ahol Embolo közelről a bal alsóba kotorta a labdát. A spanyolok azért magukra találtak a második bekapott gól után, és voltak helyzeteik is. A 66. percben közel voltak egy öngólhoz a svájciak, amikor Akanji passzát Steffen gurította milliméterekkel a kapu mellé. A 76. percben Sommer védett vetődve, amikor Llorente próbálkozott a tizenhatos sarkáról. Végül már nem sikerült újra egyenlítenie a spanyoloknak, és Svájc örülhetett a végén.

Spanyolország – Svájc 1-2 (0-1)
Helyszín: La Romareda (Zaragoza) Vezette:
Clément Turpin (francia)
Gólszerzők: Alba (55.) ill. Akanji (21.), Embolo (58.)
Sárga lap:ill. Akanji (44.)
Kiállítás: – ill. –

Spanyolország: Unai Simón – Azpilicueta, Eric García, Pau Torres, Jordi Alba – Gavi, S. Busquets, Pedri (M. Llorente, 70.) – Ferran Torres (Pino, 63.), Asensio (Iglesia, 63.), Sarabia (N.Williams, 63.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Ricardo Rodríguez (Steffen, 46.) – Freuler, G. Xhaka, Sow (Zakaria, 68.), Shaqiri (Ndoye, 68.), Vargas (Aebisher, 78.) –  Embolo (Seferovic, 86.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Az A-divízió 2. csoportjának állása:

Standings provided by SofaScore