Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felcsúton rendezhetik meg az olasz Szuperkupa-mérkőzést – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint Magyarország otthont szeretne adni az olasz Szuperkupa-mérkőzésnek…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Football Italia olasz forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor 8 millió eurót ajánlott az olasz Szuperkupa-mérkőzés megrendezéséért.

A bajnoki címvédő AC Milan és a kupagyőztes Inter mérkőzését eredetileg január 18-án Szaúd-Arábiában, Rijádban rendeznék, azonban a hírek szerint a csapatok sokkal szívesebben játszanák le az összecsapást a közeli Magyarországon, így akár sor kerülhet a helyszínváltásra. Ha a három hónap múlva esedékes mérkőzést már nem is sikerülne áthelyeztetni, jó esély nyílhat majd rá, hogy a következő években Magyarország legyen a rendezője egy összecsapásnak.

Az olasz Szuperkupának többször is külföldi helyszín adott már otthont. Az elmúlt évek során 2002-ben a líbiai Tripoliban, 2003-ban New Jerseyben, míg négy alkommal Kínában, két-két alkalommal Katarban és Szaúd-Arábiában rendezték meg az összecsapást. Utoljára még a koronavírus-járvány előtt, a 2019-es Szuperkupa-mérkőzésre került sor külföldön, a mostani helyszínnek tervezett Rijádban. Két évvel ezelőtt Reggio Emiliában, idén év elején pedig Milánóban mérte össze tudását az aktuális bajnok és kupagyőztes.

A forrás szerint amennyiben célba ér a magyar pályázat, akkor a felcsúti Pancho Aréna adhatna otthont a Szuperkupa-mérkőzésnek.