Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Mexikó és Ausztrália is győzelemmel hangolt a vb-re – videóval

Magyar idő szerint a vasárnap hajnali és reggeli órákban világszerte több nemzetközi felkészülési mérkőzést rendeztek meg…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A világbajnokságra nagy reményekkel készülő Mexikó válogatottja egy hajrábeli találattal múlta felül 1-0-ra a pótselejtezőn tizenegyesekkel lemaradó Perut Pasadenában. A találkozó végig kiegyenlítetten alakult, azonban kevés helyzettel telt el szinte a teljes 90 percet, a jeget végül Hirving Lozano találata törte meg a 85. percben. A Napoli szélsője egy szöglet utáni lecsorgó labdát pofozott a hálóba közvetlen közelről a találkozó hajrájában, mellyel az El Tri kiharcolta a győzelmet.

Peru – Mexikó 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Lozano (85.)

 

A két óceániai rivális találkozásán Ausztrália 2-0-ra legyőzte Új-Zélandot Aucklandben. Az első félidőben még a hazaiaknak volt több lehetőségük, a vezetést képtelenek voltak megszerezni. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, és a térfélcsere után Mitchell Duke fejesével a “kenguruk” kerültek lépéselőnybe. A hazaiak hiába próbálkoztak becsülettel, a befejezéseikbe rendre hiba csúszott. A hajrában az ausztrálok szereztek újabb gólt, miután egy kontra végén az új-zélandiak hátvédje kézzel blokkolt egy lövést. A büntetőt Jason Cummings magabiztosan váltotta gólra, így Ausztrália nyerte a presztízscsatát.

Új-Zéland – Ausztrália 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Duke (54.), Cummings (80. – büntetőből)

 

A világbajnokságról lemaradó Kolumbia nemzeti csapata a papírformának megfelelően 4-1-re legyőzte Guatemalát az USA-beli Harrisonban rendezett felkészülési mérkőzésen. A dél-amerikaiak az első pillanattól kezdve fölényben játszottak, de eleinte képtelenek voltak betalálni. Végül az első félidő hajrájában James Rodríguez közeli találatával szerezték meg a vezetést. Ospina kapus az első játékrész végén megsérült, de folytatni tudta a játékot és végig védte a mérkőzést. A második félidőben a kolumbiaiak egyre felszabadultabban játszottak és újabb gólokat szereztek a szerényebb képességű ellenfél kárára. Az 57. percben egy lecsorgó labdát Luis Sinisterra az ötös sarkáról váltott találatra, majd negyedórával a vége előtt Rafael Santos Borré lőtt a léc alá, míg a negyedik gólt Carrascal kiugratásából Yaser Asprilla szerezte, aki gyönyörűen lőtte ki a hosszú felsőt. A 18 éves nagy tehetség az első gólját lőtte a felnőtt válogatottban. Guatemala a legvégén egy eladott labdát követő megpattanó lövéssel megszerezte a becsületgólt.

Kolumbia – Guatemala 4-1 (1-0)
Gólszerzők: J. Rodríguez (40.), Sinisterra (57.), Borré (76.), Y. Asprilla (89.), ill. Santis (90.)