Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maguire: “Csak azért kritizálnak, mert én vagyok az MU kapitánya”

Az angol válogatott legutóbbi veresége után a nemzeti csapat rutinos hátvédje, a Manchester United csapatkapitánya adott interjút…

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A Nemzetek Ligája A Ligájából frissen kieső angol válogatott hátvédje, Harry Maguire meghökkentő választ adott, amikor a kritizálóról kérdezték egy interjú során:

“Szerintem mivel én vagyok a Manchester United kapitánya, csak azért gyártanak rólam cikkeket, mert az nagy hírnek számít. Kizárólag ezért csinálják. Szeretik, ha jönnek a kattintások és az olvasók, hasonlók, de az az igazság, hogy az Eb-re egy nyolc hetes sérülést követően érkeztem, mégis bekerültem a torna álomcsapatába. Ha valóban rozsdás lennék, nem történt volna meg.”

A 29 éves hátvéd arról diplomatikusan nem tett említést, hogy csapatkapitány létére a Manchester United hetek óta mellőzi őt, az idei szezonban mindössze három bajnokin játszott. Maguire kezdő volt az első két fordulóban elvesztett két találkozón, azóta csak egyetlen PL-mérkőzésen jutott szóhoz 11 perc erejéig csereként. Az Európa-ligában egyszer volt kezdő, a Real Sociedad elleni vereség alkalmával.

A szigetországi sajtó szerint Maguire jó eséllyel lemaradhat a világbajnokságról, amennyiben nem tudja visszaküzdeni magát klubcsapatában a kezdő tizenegybe.