Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta Oblak utódját az Atlético Madrid – sajtóhír

A szigetországi sajtóhírek szerint az Atlético Madrid fontolóra vette az Aston Villa argentin kapusának leigazolását…

(Photo by Federico Maranesi /MI News/NurPhoto via Getty Images)

A The Mirror riportja értelmében az Atlético Madrid komolyan fontolóra vette, hogy leigazolja Emiliano Martínezt az Aston Villától a legjobb formájától már hosszabb ideje elmaradó Jan Oblak helyére.

A 30 éves argentin kapus hazájában az Independiente csapatában nevelkedett, majd mindössze 18 esztendősen az Arsenalhoz került. Több kölcsön után az “ágyúsok” végül nem számoltak vele, így a több játéklehetőség reményében 2020 nyarán az Aston Villa mintegy 20 millió fontért szerződtette. Martínez azóta kirobbanthatatlan a birminghami gárda portája elől, az elmúlt két szezonban a lehetséges 76-ból 74 PL-bajnoki védte csapata ketrecét, és az aktuális idényben is mind a hét meccsen ő védett.

Emellett bár csak tavaly nyáron debütált, első számú kapusa lett a több mint három éve veretlen argentin válogatottnak, nagyszerű védéseivel és vezető szerepével oroszlánrészt vállalt a 2021-es Copa América megnyeréséből. Martínez eddig 17 mérkőzésen őrizte az Albiceleste ketrecét.

A forrás arra hivatkozik, hogy a kapus régebben rendkívül pozitívan nyilatkozott az Atléticóról és honfitársa, Diego Simeone munkájáról, így nyitott lenne kipróbálni magát a madridi egylet színeiben.