Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: kikaptak, de mégis megúszták a kiesést a franciák – VIDEÓVAL

Az „A” divízió 1-es kvartettjében nagy csata volt várható ma este. A világbajnok franciák számára már csak a túlélés volt a feladat, lévén az előző körben elbúcsúzhattak a szuperdöntő lehetőségétől. Nem úgy a dánok és a horvátok… Ausztria pedig már magán érezhette a „B” liga leheletét.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Nemzetek Ligája csoportkör – 6. forduló

Amilyen fantasztikus volt a dán válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon vagy éppen a világbajnoki selejtezőkön, éppen annyira volt visszafogott az NL-ben. Ráadásul az északiak ma azzal a francia nemzeti csapattal mérkőztek meg, akikkel hamarosan a világbajnokság csoportkörében is megméretik magukat.
Franciaország ugyan nyerni tudott az előző fordulóban, ám a belső feszültségektől, sérülésektől sújtott együttes számára a kiesés elkerülése volt a cél koppenhágai rangadón.
Végül azonban nem a franciákon múlott a saját sorsuk, mert arcpirítóan simán kaptak ki a dánoktól, akik taktikailag és fegyelmezettségben is a vendégek fölé nőttek. Dánia a mutatott játékával valóban sokra viheti a közelgő vb-n.

Dánia – Franciaország 2-0 (2-0)
Helyszín: Parken Stadion (Koppenhága); Vezette: Kovács István (román)
Gólszerző: Dolberg (34.), Skov Olsen (39.), ill. –

A meccs összefoglalója:

A csoportot végül megnyerő, és így magát a márciusi szuperdöntőbe repítő horvátok négy év után ismét klasszis formában vannak. Az osztrák csapat játéka szemlátomást biztató volt, ám szomszédunkat még a nagy Ralf Rangnick sem tudta megmenteni a „B” divízióba zuhanástól.
A horvátok fantasztikus helyzetkihasználásukkal verték ma idegenben Ausztriát.

Ausztria – Horvátország 1-3 (1-1)
Helyszín: Ernst Happel Stadion (Bécs); Vezette: Arturo Soares Dias (portugál)
Gólszerző: Baumgartner (9.), ill. Modric (6., Livaja (69.), Lovren (72.)

A meccs összefoglalója:

A csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore