Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: három év után visszatért a Belgrano az első osztályba

Az argentin másodosztály (Primera Nacional) vasárnapi játéknapján az éllovas Belgrano a feljutás kiharcolásának reményében lépett pályára…

Az argentin másodosztály (Primera Nacional) 35. fordulójában az éllovas Belgrano 3-2-es győzelmet aratott a Brown Adrogue vendégeként a vasárnapi napon, mellyel bebiztosította feljutását.

A córdobai csapat a napjainkban ismert lebonyolítási rendszerben 1991 óta 18 idényt töltött az argentin első osztályban. Utoljára 2019-ben esett ki, miután 2011-től kezdve volt folyamatosan az élvonal tagja. A “kalózok” több éves másodosztályú szereplést követően végre ismét kiharcolták a feljutást, így 2023-tól újra a Liga Profesional mezőnyét erősíthetik.

A másodosztályú góllövőlistát ugyancsak a Belgrano egyik játékosa, Pablo Vegetti vezeti. A korábban a Colónt és a Gimnasiát is erősítő 33 éves támadó 33 mérkőzés alatt 16 gólt lőtt a szezonban, beleértve az utolsó két meccsen való dupláit.

A feljutásról döntő találatot Joaquin Susvielles szerezte a találkozó hajrájában, melyet követően elképesztő örömmámor tört ki az idegenben is többségben lévő Belgrano szurkolói közt:

A 37 csapatos mezőnyből egyedül az első helyezett jutott fel automatikusan az első osztályba. A másodiktól a 13. helyig végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melybe a második az elődöntőben, a harmadik a negyeddöntőben csatlakozik. A playoff végső győztese szintén feljut a legmagasabb osztályba. Az egyelőre még nem tisztázódott, hogy az élvonalból lesz-e két kieső és marad-e a 28 csapat, ugyanis a közelmúltban fontolóra vették az első osztály létszámának 30 csapatosra történő emelését a két feljutóval.

A már biztos bajnok mögött a második helyet jelenleg a szintén córdobai Instituto foglalja el, míg a harmadik pozícióban a San Martín Tucumán csapata tartózkodik.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!