Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giovinco szívesen visszatérne korábbi csapatához

A tavasszal az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria csapatában játszó rutinos olasz irányító jövője továbbra is bizonytalan…

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A legutóbb a Sampdoria csapatát erősítő Sebastian Giovinco egy Instagram-sztoriban válaszolt egy helyi lapban megjelent híresztelésre, mely szerint a Juventus torontói akadémiájában való szerepvállalásával befejezi aktív pályafutását:

“A Toronto Sun (Toronto FC) cikke pontatlan a visszavonulásomat illetően, mivel nem kérdeztek meg, és soha nem mondtam, hogy visszavonulok. Valójában mindig világossá tettem azt az elképzelésem, hogy folytatni akarom a focit, és visszatérni a Toronto FC-hez. A Juventus Torontói Akadémiával való együttműködésem egy befektetés, és a játékosok fejlődésének felügyelete. Ha a Toronto FC szeretné a szolgálataimat játékosként, nagy örömmel térnék vissza” – írta Giovinco.

A 35 éves labdarúgó egészen 2015-ig nevelőcsapatát, a Juventust erősítette, menet közben kölcsönben megfordult az iránta később is érdeklődő Parma soraiban, majd 2015-ben távozott a Toronto FC gárdájához. Az “Atomhangya” négy szezon alatt 68 gólt szórt a tengerentúli profi ligában, aztán három szezont töltött szaúdi Al-Hilal alkalmazásában, ahol azonban a hírek szerint nem érezte tökéletesen magát, és váltásra vágyott, ezért az elmúlt év végén felbontotta velük a szerződését.

Giovinco fénykorában 23-szor húzhatta magára a címeres mezt, azonban az MLS-be igazolása óta egyszer sem hívták meg őt a válogatottba.

Hazatérése nem sikerült túl fényesre, tavasszal mindössze két bajnokin játszott a genovai egylet színeiben, így ismét szabadon igazolható.