Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezi profi pályafutását a Chelsea korábbi középpályása

A Chelsea korábbi középpályása, John Mikel Obi ma hivatalosan is bejelentette, hogy 35 évesen visszavonul a labdarúgástól.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

John Mikel Obi és a Chelsea is hivatalosan oldalain jelentette be, hogy a játékos 35 évesen befejezi profi pályafutását. A nigériai középpályás 2021 novembere óta csapat nélkül volt, miután felbontotta szerződését utolsó klubjával, a Kuwait SC-vel. Ezek után döntött úgy a játékos, hogy nem folytatja tovább a karrierjét.

“Van egy mondás, hogy “minden jónak vége szakad egyszer”, ahogy ma az én profi labdarúgó-pályafutásomnak is. Ha visszatekintek karrierem elmúlt 20 évére, azt kell hogy mondjam, nagyon elégedett vagyok mindazzal, amit elértem, és ami még fontosabb, azzal az emberrel, akivé formálódtam ezalatt. Mindez nem jöhetett volna létre a családom, a menedzsereim, a klubjaim, az edzőim, a csapattársaim és legfőképpen a mindig hűséges szurkolóim megingathatatlan támogatása nélkül. Ott voltatok a csúcs- és mélypontjaimon, még azokon a napokon is, amikor nem váltottam be az elvárásaitokat. Hatalmas köszönet nektek. Ez nem búcsú, ez egy újabb utazás kezdete, életem legújabb fejezete. Kíváncsian várom, mit hoz a jövő, és remélem, velem fogtok végigsétálni rajta. Köszönöm.”

– írta közleményében.

John Mikel Obi felnőtt karrierjét a norvég Lyn FK csapatában kezdte 17 évesen. Innen került 2006-ban sikerei helyszínére, a Chelsea-hez 20 millió euróért. A londoni klub színeiben 372 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt és 13 gólpasszt is jegyzett, itt többek között két Premier League-trófeát, egy Bajnokok Ligáját és egy Európa-ligát is nyert. Tíz és fél évet töltött a Chelsea-ben, majd 2017 januárjában Kínába igazolt a TJ Teda csapatába. Ezt követően rövid időn belül megfordult a Middlesbrough-ban és a Trabzonsporban is. Utóbbit 2020 márciusában hagyta el, majd egy évre a Stoke Cityhez került. Innen igazolt legutolsó klubjába, a Kuwait SC-be. 

Minden sorozatot figyelembe véve összesen 498 tétmérkőzésen lépett pályára karrierje során amelyeken 11 gólt és 19 gólpasszt is jegyzett.

Mike Obi a nigériai válogatottban is szerepelhetett: karrierje során összesen 89 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ráadásul 6 alkalommal eredményes is tudott lenni. Nigériával 2013-ban az Afrika-kupát is megnyerte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mikel Obi (@mikel_john_obi) által megosztott bejegyzés