Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Dida volt a világ legjobb kapusa, amíg…”

Az AC Milan egykori igazgatója jelenleg a Monza csapatának mindennapjait irányítja, de visszaemlékezett a Rossonerinél töltött időszakra…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A Monza jelenlegi vezérigazgatója, Silvio Berlusconi örökös jobbkeze, Adriano Galliani a Festival dello Sport rendezvény adott interjút, és természetesen szóba kerültek az egykor általuk dirigált AC Milan korábbi játékosai:

“Dida volt a világ legjobb kapusa, egészen addig, amíg az a bizonyos Curva Nordból érkező fáklya el nem találta. Ezek után már soha nem lett a régi.”

A Rossoneri brazil kapást a Bajnokok Ligája 2004-2005-ös kiírásának negyeddöntőjében dobták meg a vetélytárs szurkolói. Dida 2000 és 2010 között erősítette a milánói klubot, egyebek mellett két-két BL-címet, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal, míg 2002-ben tagja volt a világbajnok brazil válogatottnak.

“Imádom Filippo Inzaghit, Pippo elképesztően erős volt mentálisan. Nem volt meg a tehetsége ahhoz, hogy egy top csapatban játsszon, de megőrült a munkájáért. A Serie A, B és C összes védőjének minden egyes mozdulatát kívülről fújta” – tette hozzá a 2006-os világbajnok csapat támadójáról.