Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: a hajrában győzte le Spanyolország Portugáliát, és ezzel csoportelső lett – videóval

Utolsó mérkőzését játszott Portugália és Spanyolország a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A cél a csoportelsőség volt, a portugálok pedig szinte végig sokkal jobban játszottak, de ezt a fölényt nem tudták gólra váltani. A spanyolok viszont az utolsó pillanatban Morata révén megnyerték a mérkőzést, és ezzel a csoportot is. 

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

A 8. percben egy spanyol helyzettel indult be a mérkőzés, amikor Sarabia lövését vetődve Costa. A portugálok sem tétlenkedtek, és többször oda került a spanyol kapu elé, ám mindig bele tudtak piszkálni a védők a labdába az utolsó pillanatban. A hazaiak első nagy helyzete a 29. percben érkezett, amikor Fernandes beadását fejelte mellé Dias, gyakorlatilag Ronaldo elől mentve, majd a 33. percben Fernandes passzát Jota próbálta a léc alá lőni, de Unai Simón hatalmasat védett. A 38. percben már nagyon közel jártak a gólhoz a portugálok, amikor Fernandes lőtt egy hatalmasat a kapu bal oldala felé, és bár már mindenki bent látta a labdát, a középpályás csak az oldalhálót találta el.

A második félidő rögtön egy portugál helyzettel kezdődött a 47. percben, amikor Unai Simón védte nagyszerűen Cristiano Ronaldo lövését, aki a kapu bal alsó sarkát vette célba. Az 57. percben volt egy lehetősége a spanyoloknak is, amikor Costa elcsúszott kirúgás közben, de Soler csak a léc fölé lőtt. A 69. percben Fernandes emelését Carvalho tette Ruben Dias elé, aki kapura is lőtt, de Carvajal a léc fölé mentette a labdát. A 73. percben eldőlhetett volna a mérkőzés a portugálok javára, amikor Jota passzát nem lőtte el Ronaldo, így szerelte őt a visszafutó Gayá. Ezt követően kicsit összeszedte magát a spanyol válogatott, és a hazaiak kicsit beszorultak a saját kapujuk elé. A 77. percen Costa védett hatalmasat vetődve a jobb alsó előtt Morata 17 méteres lövésénél. Aztán a 88. percben megtört a jég, és megszerezte a vezetést Spanyolország: Carvajal emelt Williamshez, aki Morata elé fejelt, a spanyol csatár pedig a léc alá lőtt. A 90. percben Ronaldo kiegyenlíthetett volna, ám Unai Simón ismét hatalmasat védett. Az eredmény végül nem változott, így a spanyolok nyerték a csoportot.

Portugália – Spanyolország 0-1 (0-0)
Helyszín: Estádio Municipal de Braga (Braga) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: – ill. Morata (88.)
Sárga lap: Bernardo Silva (46.), Mendes (83) ill. Guillamon (31.),
Kiállítás: – ill. –

Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Danilo Pereira, Nuno Mendes – Bruno Fernandes, Neves ( Joao Félix, 90+2.), Willian Carvalho (Leao, 78.) – Bernando Silva (Joao Mário, 73.), Diogo Jota (Vitinha, 78.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Spanyolország: Unai Simón – Carvajal, Guillamón (Busquets, a szünetben), Pau Torres, Gayá – Rodri, Koke (Gavi, 60.), Soler (Pino, 60.)– Ferrán Torres (Nico Williams, 73.), Morata, Sarabia (Pedri, 60.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique

A csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore