Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Szerbia és Skócia is kiharcolta a feljutást az A-ligába!

Véget ért a Nemzetek Ligája keddi játéknapja, és ezzel a csoportkör is, így mindenhol eldőlt a kiesők és a feljutók kiléte. Lássuk, hogy alakultak az eredmények a B- és a C-ligában!

B-liga 1. csoport

A B-liga 1. csoportjában Skócia és Ukrajna vívott meg egymással a kvartett első helyéért. Az összecsapást Skócia várhatta helyzeti előnyből, hiszen nekik egy döntetlen is elég volt a csoport megnyeréséhez. A kötelező feladatot végül teljesítették is a skótok, hiszen egy 0:0-s döntetlennel bebiztosították az első helyüket. A másik mérkőzésen a kiesés elkerülése volt a tét, ahol egy gólokban és indulatokban gazdag mérkőzésen Írország legyőzte Örményországot, így végül az örmények kénytelenek búcsúzni a B-ligától.

Írország – Örményország 3-2 (1-0)
Gólszerzők:
Egan (18.), Obafemi (52.), Brady (90+1. – büntető) ill. Dashyan (71.), Spertsyan (73.)
Kiállítás: -ill. Hambardzumyan (89.), Dashyan (90.)

Ukrajna – Skócia 0-0 (0-0)
Gólszerzők:
-ill.-

Az 1. csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore

 

B-liga 2. csoport

A 2. csoportban egy teljesen tét nélküli összecsapást játszott egymással Izland és Albánia. Egyik válogatott sem tudott már feljutni és kiesni sem, így a felek különösebb motiváció nélkül várhatták az összecsapást. A 11. percben Gunnarsson kiállításával aztán emberelőnybe kerültek az albánok, és az első félidőben meg is szerezték a vezetést Lenjani góljával. A 3 pontot szinte már a zsebükben érezhették, de Anderson a 97. percben egalizálni tudott, így végül mindkét csapat győzelem nélkül zárta a sorozatot.

Albánia – Izland 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Lenjani (35.) ill. Anderson (90+7.)
Kiállítás: – ill.
Gunnarsson (11.)

A 2. csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore


 

B-liga 4. csoport

A 4. számú csoportban Szerbia és Norvégia 10-10 ponttal várta az utolsó kört, így az ő párharcuk a feljutó kérdéséről döntött. A találkozót Vlahovic és Mitrovic góljával végül a szerbek nyerték meg, így ők jutottak fel az A-ligába. A másik találkozón a szlovénok és a svédek a kiesés ellen harcoltak, ám végül nem bírtak egymással, így Szlovénia örülhetett, Svédország pedig búcsúzott.

Norvégia – Szerbia 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill.
Vlahovic (42.), Mitrovic (54.)

Svédország – Szlovénia 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Forsberg (42.) ill. Sesko (28.)

A 4. csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore


 

C-liga 2. csoport

A C-liga 2. csoportjában a már biztos csoportgyőztes Görögország hazai pályán Észak-Írországot sem kímélte, és a második félidei jó játékuknak köszönhetően 3:1-re megnyerték az összecsapást. A csoport másik találkozóján Ciprus még kiharcolhatta volna bennmaradását, de a Koszovó ellen elszenvedett 5:1-es vereségük miatt elillantak a reményeik, és búcsúzni kényszerültek a C-ligából.

Görögország – Észak-Írország 3-1 (1-1)
Gólszerzők:
Pelkas (14.), Masouras (55.), Mantalos (80.) ill. Lavery (18.)

Koszovó – Ciprus 5-1 (2-0)
Gólszerzők
: Muslija (22.), Rrudhani (45+1.), Rashani (47.), Muriqi (52., 84.) ill. Roberge (81.)

A 2. csoport végeredménye:

Standings provided by SofaScore