Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-felkészülés: hosszú gólcsendeket tört meg a Liverpool sztárja – VIDEÓVAL

Először találkozott egymással a kétszeres Uruguay, és a második világbajnoki szereplésére készülő kanadai válogatott. A dél-amerikaiak tulajdonképpen már az első félidőben lerendezték a barátságos meccs sorsát.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Kanada 1986. óta várt az újabb világbajnoki szereplésére, akkor még a magyar válogatott is hozzájárult a „Vörösök” utolsó helyezéséhez. Sajnos hazánknak továbbra is várnia kell a vb-kvalifikációjára, ám az észak-amerikaiak sikerrel vették viszonylag minőségi keretükkel a próbákat. Sőt, a felkészülés hajráját is jól kezdték, lévén pár napja a világbajnoki házigazda Katart verték meg. Ám ma már gödörbe is került a kanadai szekér: Uruguay győzte le őket Pozsonyban.

Nem elírás, a két gárda a szlovák fővárosban találkozott egymással a nemzeti futballstadionban. A Slovan otthonában sima sikert aratott a „Celeste”. Nicolás De la Cruz szenzációs vezetőgólja után Darwin Núnez köszönt be, Luis Suárez passzából. Előbbi 2020. novembere óta először szerzett gólt válogatott mezben. Sőt, a Liverpoolban mezében is utoljára még augusztus elején, a PL első körében volt eredményes.

Kanada – Uruguay 0-2 (0-2)
Gólszerző:ill. De La Cruz (6.), Núnez (33.)

A meccs összefoglalója: