Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbított trénerével a listavezető! – Hivatalos

Tovább folytatja a munkát a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin kispadján Urs Fischer. A berlini alakulat ugyanis bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk a trénerrel a közös folytatásról.

(Photo by Andreas Gora/picture alliance via Getty Images)

Urs Fischer 2018-ban ült le az Union Berlin kispadjára, előtte a Baselt két bajnoki címig és egy kupasikerig vezette. Az akkor még a másodosztályban szereplő berlini csapattal sikerült egyből kiharcolnia a feljutást az élvonalba, ahol egy 11. hellyel nyitottak, majd a legutóbbi két szezonban a nemzetközi porondra is kijutottak, köszönhetően a 7. és az 5. helyezésüknek. Az idei évadban is folytatódik az Union kiváló szereplése, hiszen 7 forduló elteltével 17 pontot gyűjtve vezetik a bajnokságot, és egyedüli csapatként még veretlenek a Bundesligában. A stabilitást és a folyamatos fejlődést látva nem meglepő módon a vezetőség úgy döntött, hogy meghosszabbítják Urs Fischer szerződését, ami a mostani idény végén járt volna le. A klub azt nem közölte, hogy az új kontraktus meddig köti Fischert a csapathoz, de az biztos, hogy a tréner első számú segítője, Markus Hoffmann is új szerződést kapott.

Urs Fischer eddig 170 mérkőzésen ült az Union Berlin kispadján, amelyekből 73 zárult győzelemmel, 49 döntetlen és 48 vereség mellett.