Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Kolumbia kétgólos hátrányból győzte le Mexikót – videóval

Magyar idő szerint a szerda hajnali órákban világszerte több nemzetközi felkészülési mérkőzést rendeztek meg…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A világbajnokságtól távolmaradó Kolumbia kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re diadalmaskodott Mexikó ellen a kaliforniai Santa Clarában. Az “El Tri” kezdte jobban a mérkőzést, és öt perc után máris vezetéshez jutottak, miután az Acuna által kiharcolt büntetőt Alexis Vega biztos lábbal értékesítette. A továbbiakban is inkább a vb-résztvevő mexikóiak vezettek, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. Egészen az első félóra végéig, amikor egy ellentámadás végén E. Gutiérrez kiugratásából a Genk játékosa, Gerardo Arteaga volt eredményes. A játékrész hajrájában mindkét csapat előtt adótak lehetőségek, és a keménységért sem mentek a szomszédba a játékosok. Újabb gól azonban a szünetig már nem született, Mexikó így 2-0-s előnnyel mehetett a szünetre. A félidőben pályára lépő Luis Sinisterra a folytatásban bő öt perc alatt kiegyenlítette a találkozó állását. A Leeds United 23 éves szélsője előbb egy szöglet utáni fejessel vette be Ochoa ketrecét, majd Carrascal bejátszása után lőtt a hosszú sarokba, úgy, hogy lövése megpattant a menteni igyekvő hátvéden. A második félidőben jelentősen megváltozott a játék képe, Kolumbia az egyenlítés után valósággal vérszemet kapott. A 68. percben a fordítás is összejött, amikor Borré balról érkező bejátszását Wilmar Barrios a tizenhatos előteréből kapásból vágta a hálóba. Ezzel pedig a kolumbiaiak nyerték meg az összecsapást.

Kolumbia – Mexikó 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Sinisterra (49., 52.), Barrios (68.), ill. Vega (6. – büntetőből), Arteaga (29.)

 

Az ugyancsak vb-résztvevő Ghána egyetlen találattal múlta felül 1-0-ra Nicaragua válogatottját egy spanyolországi felkészülési mérkőzésen. A találkozó egyetlen érvényes gólját a Sporting CP 18 éves tehetsége, Issahaku Fatawu szerezte, aki egy megpattanó lövéssel volt eredményes az első félidő hajrájában. Később az afrikaiak két meg nem adott gólig jutottak, de a győzelmet így is megszerezték.

Nicaragua – Ghána 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Fatawu (35.)

 

A világbajnokságról csak az interkontinentális pótselejtezőn lemaradó Peru csapata 4-1-es győzelmet aratott Salvador ellen Washingtonban. Juan Reynoso nemzeti csapata egy öngóllal szerzett vezetést, majd a salvadoriak egyenlítő gólját követően az első félidő hajrájában Gianluca Lapadula tizenegyesből volt eredményes. Sokáig 2-1 volt az állás, az “inkák” a hajrában két újabb találattal biztosították be a győzelmet, az egyiket egy újabb büntetőből szerezték.

Salvador – Peru 1-4 (1-2)
Gólszerzők: A. Larin (34.), ill. Zavaleta (19. – öngól), Lapadula (40. – büntetőből), B. Reyna (81.), Cueva (86. – büntetőből)

 

Két világbajnokságtól távolmaradó Közép-amerikai szomszédos ország egymás elleni találkozóján az esélyesebb Honduras hátrányból fordítva győzte le Guatemala legjobbjait Houstonban 2-1-re.

Honduras – Guatemala 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Samayoa (70. – öngól), Solano (87.), ill. Lom (32.)