Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közleményt adott ki a brazil szövetség, miután Richarlisont banánnal dobálták meg a gólja után – VIDEÓ

Ahogy arról beszámoltunk, Brazília 5-1-re győzte le Tunéziát az idei katari világbajnokság előtti felkészülési mérkőzésen, amit Párizsban a Parc des Princes stadionban játszottak. A találkozón betalált a Tottenham támadója, Richarlison is, akit a közönségből valaki megdobott egy banánnal. Az eset ellen közleményben állt ki a brazil szövetség és felszólalt maga a játékos is.

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) mélységesen elítéli, hogy banánnal dobálták meg támadójukat, Richarlisont a Tunézia elleni felkészülési mérkőzésen.

A banánt akkor dobták felé, amikor gólt szerzett a Parc des Princes stadionban, és a szögletzászlóhoz rohant ünnepelni.

“Brazília második gólja után egy banánt dobtak Richarlison felé.  A CBF megerősíti az állaspontját, miszerint fellép a diszkrimináció ellen, és továbbra is hevesen ellenzi a rasszizmus minden formáját a futballban, legyen az a pályán vagy azon kívül, mivel ezt a hozzáállást nem lehet tolerálni.”

– áll a szövetség közleményében.

Richarlison sem hagyta szó nélkül a történteket. A meccs utána a következőket posztolta a hivatalos Twitter-oldalára:

“Amíg csak a blabla megy, és nem büntetnek, továbbra is ez fog menni mindenhol és mindennap. Elég legyen ebből, haver!”

A brazil válogatott még a meccs és az eset előtt egy olyan molinóval jelent meg, amely felszólalt a rasszizmus ellen, a következő üzenettel:

“A fekete játékosaink nélkül nem lenne ennyi csillagok a mezeinken”

Mindezt azután gondolták szükségesnek, hogy néhány nappal ezelőtt a Real Madrid brazil játékosát, Vinícius Juniort zaklatták az Atlético Madrid szurkolói a madridi derbi előtt és közben is.