Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Karim Benzema átvette a legtöbb gólt szerző játékosnak járó Pichichi-trófeát

A Real Madrid csatára, Karim Benzema szerezte a legtöbb gólt a spanyol bajnokság 2021/22-es kiírásában, amivel elnyerte a spanyol sportlap, a Marca által minden évben megítélt Pichichi-trófeát. A francia csatárt emellett még két díjjal tüntették ki.

A MARCA22 díjátadó gáláján kiosztották az előző La Liga-szezon legjobbjainak járó díjakat. A Real Madrid francia támadója, Karim Benzema az előző idényben szerzett 27 találatával spanyol gólkirály lett, ezzel pedig ő nyerte a híres Pichichi-trófeát. Ez volt az első alkalom, hogy Benzema átvehette ezt az elismerést, amióta a spanyol bajnokságban futballozik.

A játékost emellett két másik díjjal is kitüntették: őt választották a LaLiga legjobb játékosának, amiért megkapta az Alfredo di Stéfano-díjat, ráadásul még a szurkolói szavazatok többségét is ő gyűjtötte be.

“Nagyon büszke vagyok a munkámra. Tudom, hogy ez a szezon még nehezebb lesz, és ennél persze többet akarok. Szeretném ismét megnyerni a bajnokságot, szeretnék sok gólt szerezni és mindeközben jól érezni magam a pályán. Ez a legjobb módja annak, hogy az emberek jól szórakozzanak. Ezt a díjat viszont nem kaptam volna meg a csapattársaim nélkül. Köszönöm nekik és a klubnak, amiért mindvégig a segítségemre voltak.”

– nyilatkozta a díj átvétele után.

Benzema előtt zsinórban öt alkalommal a Barcelona legendája, Lionel Messi nyerte el a Pichichi-díjat, előtte pedig akkori csapattársa, Luis Suarez. Real Madrid-játékos legutóbb 2014-ben és 2015-ben kapta meg a trófeát, amikor Cristiano Ronaldo szerezte a legtöbb gólt a spanyol bajnokságban.

(Borítókép: Photo by Jose Hernandez/Anadolu Agency via Getty Images)