Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerb Kupa: máris kiesett az egyik nagyágyú – videóval

A szerb bajnokságban (Super Liga) gyengélkedő Partizan Beograd a másodosztályú Sremska Mitrovica vendége volt a Szerb Kupa nyolcaddöntőjében…

 

Hatalmas meglepetésre a Partizan Beograd zaklatott szezonja tovább folytatódott és 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel kikapott a másodosztályú Sremska Mitrovicától, így már a legjobb 16 között búcsúzott a Szerb Kupa 2022-2023-as kiírásától.

A tavalyi döntős esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, már az első percekben veszélyes támadásokat vezetett. A Partizan kezdeti fölénye hamar góllá érett, az első negyedóra végeztével Diabaté lekészítéséből Patrick Andrade a tizenhatos vonaláról lőtt a hálóba. A jóval nagyobb tudással rendelkező vendégek hiába játszottak fölényben, a további lehetőségeik rendre kimaradtak. A Partizan támadói előtt számtalan lehetőség adódott az újabb találatok bevitelére, azonban rendre elszórakozták a lehetőségeiket. A vendéglátók végig becsülettel küzdöttek, és bár kevés helyzetük volt, a végsőkig küzdöttek a felzárkózásért. A Sremska Mitrovica kitartó küzdelme célba ért, a ráadás perceiben egy baloldali beadást követően a hosszú oldalon teljesen egyedül érkező Jovan Marinkovics egyenlítette ki a találkozó állását. A tizenegyespárbaj során a hazaiak első két lövője nem hibázott, ami elég is volt a bravúros továbbjutáshoz, miután a Partizan összes játékosa rontott, Dragicsevics kapus igazi hőssé vált a szétlövések során.

A nyolcaddöntők további folytatásában a címvédő Crvena zvezda csütörtökön a másodosztályú Macva vendége lesz, míg a vajdasági Topolyai SC ellenfele a szintén Prva Ligás Loznica lesz október 19-én.

Sremska Mitrovica – Partizan Beograd 1-1 (0-1) – tizenegyesek után: 2-0
Gólszerzők: Marinkovics (90+2.), ill. Andrade (18.)