Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Argentina: a Boca továbbjutott, a River kiesett – videóval

A keddi és a szerdai játéknapokon bonyolították le a Copa Argentina negyeddöntőinek mérkőzéseit semleges helyszíneken…

 

A kör legnagyobb meglepetéseként a River Plate tizenegyesekkel kiesett a Copa Argentina negyeddöntőjében a Patronato ellen a hegyekben fekvő La Riojában rendezett találkozón. Az esélyesebb “milliomosok” kezdték aktívabban a mérkőzést, és az első tíz perc végén Palavecino bejátszásából Bruno Zuculini fordulásból lőtt a hálóba. Az első félóra végén szinte a semmiből egyenlített a Patronato, két védő szerencsétlenkedése után Marcelo Estigarribia ugorhatott ki, aki éles szögből lőtt a rövid sarokba. A szünet után egyből újabb gólt szerzett az esélytelenebb csapat, Jonathan Herrera lőtt Centurión ketrecébe. A hátrányba kerülő Rivernek kellett igyekeznie és néhány perccel később egy őrületes találatta összejött az egyenlítés: egy jobbról elvégzett szögletet Juan Fernando Quintero tekert a léc alá. A kolumbiai nehéztüzér pályafutása során már nem először szerzett hasonló, akár “olimpiai” találatot. A továbbiakban a River hiába tett erőfeszítéseket, nem tudták bevinni a győztes gólt. A rendes játékidő lejárta után tizenegyesrúgások következtek. A szétlövések során a második párban mindkét lövő hibázott, utána viszont már csak az ötödik körben M. Suárez nem tudott eredményes lenni, majd mivel Valdez betalált, a Patronato nyerte az idegek harcát és jutott tovább a következő körbe.

Patronato – River Plate 2-2 (1-1) – tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: Estigarribia (34.), J. Herrera (47.), ill. Zuculini (10.), Quintero (53.)

 

Ezzel szemben a Boca Juniors egy fordulatos meccsen 3-2-re felülmúlta Mendozában a másodosztályú Quilmest. Öt perc sem telt el a mérkőzésből, és a Quilmes máris sokkalta a “genovaiakat”, miután egy ellentámadás végén Julián Bonetto húsz méteres távolságból bombázott García ketrecébe. Pár perccel később már is érkezett a válasz: egy szöglet utáni lecsorgó labdát Darío Benedetto pofozott be közelről a hálóba. A Boca egyértelmű fölényben játszott, de kevés lehetőséget tudott kialakítani. Ennek ellenére az első félóra végeztével átvette a vezetést két fiatal játékos összjátékából, miután a 21 éves Sández baloldali bejátszásából a 19 esztendős Javier Morales volt eredményes közvetlen közelről. Így aztán a félidőben 2-1 volt az állás az esélyesebb csapat javára. Negyedóra sem telt el a folytatásból, amikor újabb gólt szerzett a Boca, miután Morales lövése után a kipattanót a fontos gólok mesterévő előlépő, szintén csak 20 éves Luca Langoni pofozta a hálóba. Öt perccel később jött a válasz, a Quilmes veteránja, Mariano Pavone vágta közelről a léc alá a szépítő gólt. Kisvártatva közel húsz percre félbeszakadt a mérkőzés a két szurkolótábor közt a lelátón kirobbant rendbontás miatt. Végül lejátszották a hátralévő játékidőt, de újabb gól már nem született, a Boca ment tovább és játszhat a döntőért a Patronatóval.

Boca Juniors – Quilmes (II.) 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Benedetto (8.), Morales (35.), Langoni (60.), ill. Bonetto (5.), Pavone (65.)

 

Copa Argentina, a negyeddöntők eredményei:

Banfield – Godoy Cruz 2-1 – tizenegyesekkel
Independiente – Talleres Córdoba 0-1 – tizenegyesekkel
Patronato – River Plate 3-2 – tizenegyesekkel
Boca Juniors – Quilmes (II.) 3-2

Copa Argentina, az elődöntők párosításai:

Banfield – Talleres Córdoba
Patronato – Boca Juniors

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!