Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: két magyar játékos is jelölt az év játékosa díjra

Az MLS csapatai közölték, hogy mely játékosaikat jelölték a szezon legértékesebb labdarúgója (MVP) címére…

Az MLS év játékosa díjra többek közt a Philadelphia Union középpályása, Gazdag Dániel és a Sporting Kansas City szélsője, Sallói Dániel egyaránt jelölve lett.

A 26 esztendős középpályás két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt már 19 találatnál jár az idényben 32 fellépés alatt. Gazdag így biztosan az egy szezon alatti legtöbb gólt szerzi az Union színeiben, amely akár még az alapszakasz bajnoka is lehet, és a végső győzelemre is minden esélye megvan.

Ezzel szemben Sallói csapata már biztosan lemarad a playoff-ról, azonban a magyar légiós 27 pályára lépés alatt hét gólt szerzett eddig a zajló kiírásban. Egy évvel ezelőtt a 2021-es idényt Sallói 32 fellépés alatt 16 találattal zárta, így a korábbi kiváló teljesítményét biztosan nem tudja megismételni.

A díjról a jelenlegi MLS-játékosok, az MLS-klubok szakmai képviselői (edzők, sportigazgatók) és a média képviselői közösen döntenek, a szurkolók pedig szavazhatnak a legszebb gólra és az év védésére. A díjakról október 9-én döntenek.

Gazdag vagy Sallói lehet az első magyar válogatott sportoló, akit bármelyik amerikai majorsportban az aktuális idény legértékesebbjének választanak.