Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: nem bírt egymással a Lech Poznan és a Legia Warszawa

A lengyel labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) 11. fordulójában rendezték a szezon egyik legnagyobb rangadóját, a Lech Poznan és a Legia Warszawa mérkőzését.

A találkozót végig a hazaiak uralták mind mezőnyben, mind a helyzetek számában, azonban ők sem tudtak gólt szerezni, mert pontatlanok voltak a kapu előtt. A 7. percben már előnyhöz juthattak volna, de Joao Amaral lövését Tobiasz kapus hárítani tudta. A következő esélyük a gólszerzésre a 33. minutumban volt, akkor Mikael Ishak lőtt kapura, azonban a Legia hálóőre ezt is védte. Az első játékrész legvégén Jesper Karlstrom is gólt szerezhetett volna, viszont Jedrzejczykeszén ő sem tudott túljárni.

A második félidő is egy hazai lehetőséggel és Tobiasz védéssel kezdődött, a 49. percben Nika Kvekveskiri ígéretes lövését fogta a vendégek kapusa. A 66. percben megvolt a Legia egyetlen komoly gólszerzési esélye is, azonban Makana Baku próbálkozását Filip Bednarek bravúrral hárítani tudta. A 80. percben a vendégektől kiállítás sorsára jutott Jedrzejczyk, így volt esélye megszerezni a győzelmet a hazaiaknak, de a Legia ezt követően beállt védekezni és az egy pontot szerették volna hazavinni, ami össze is jött, amivel átvették a vezetést a lengyel élvonalban, míg a Poznan csak a nyolcadik a tabellán, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Lech Poznan – Legia Warszawa 0-0 (0-0)
Helyszín: Miejski Stadion (Poznań), Játékvezető: P. Lasyk
Gól:
Kiállítva: A. Jedrzejczyk (80′)

A 11. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Radomiak Radom – Cracovia 0-2
Wisla Plock – Piast Gliwice 1-0

Szombat:
Gornik Zabrze – Zaglebie Lubin 2-3
Lech Poznan – Legia Warszawa 0-0
20:30 Pogon Szczecin – Lechia Gdansk

Vasárnap:
12:30 Legnica – Stal Mielec
15:00 Jagiellona – Korona Kielce
17:30 Widzew Lodz – Raków

Hétfő:
19:00 Slask Wroclaw – Warta

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a SofaScore