Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lewandowski gólja döntött Mallorcán, ideiglenesen élre állt a Barca! – videóval

Hozta a kötelezőt az FC Barcelona a spanyol élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén: a gránátvörös-kékek Robert Lewandowski találatával szerezték meg a három pontot a Mallorca vendégeként.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A találkozó meglepő módon hazai lehetőségekkel indult, ám Ruiz de Galarreta többszöri próbálkozásra sem tudta megszerezni a vezetést: előbb blokkolták a lövését, majd a labda elkerülte Marc-André ter Stegen kapuját. A középpályáson kívül Lee Kang-in veszélyeztetett még az első negyedórában, próbálkozása csak picivel szállt fölé. A jeget ennek ellenére a túloldalon sikerült megtörni, méghozzá a La Liga tökéletesen beilleszkedő Robert Lewandowski révén, aki nagyszerű csel után remekül tekert a hosszú alsóba. Az első játékrész említésre méltó jelenete Jaume Costa kísérlete, aki közvetlen közelről vette célba a kaput, viszont Ter Stegen óriási bravúrral hárítani tudott, így a felek egygólos vendég előnnyel vonultak a szünetre.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan Mallorca-próbálkozásokkal indult, de Ter Stegenen nem lehetett kifogni. Xavi Hernández legénysége csupán a 61. percben jutott el először, a fordulást követően, az ellenfél kapujáig: Franck Kessié csavarása kevéssel ment mellé. A folytatásban hiába álltak be cserejátékosok egyik, illetve másik oldalon, a támadójáték alábbhagyott. A hajrához közeledve Lewandowski eldönthette volna a meccset, azonban blokkolták a lövését. A lefújást megelőzően Lee Kang-in lábában maradt az egyenlítés, dél-koreai támadó minimálisan ugyan, de célt tévesztett.

A győzelmének köszönhetően a Barca élre állt a tabellán, de a rivális Real Madrid meccse még hátra van a fordulóból. A Mallorca a szezonbeli harmadik vereségével a 10. helyre csúszott vissza.

Spanyolország, La Liga, 7. forduló
RCD Mallorca – FC Barcelona 0–1 (0-1)
Helyszín: Visit Mallorca Estadi; Játékvezető: Jesús Gil Manzano
Gólszerző: Lewandowski (20.)
Sárga lap: Costa (42.), Valjent (83.), ill. Christensen (39.), Piqué (40.), Kessié (45.), Busquets (75.)

Mallorca: Rajkovic – Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa (Cufre 77.) – Ruiz de Galarreta (Junior 85.), Baba Mohammed, Sánchez (Rodríguez 67.) – Muriqi, Lee. Vezetőedző: Javier Aguirre.

Barcelona: Ter Stegen – Balde, Piqué, Christensen, Jordi Alba (Sergi Roberto 80.) – Kessié (Pedri 67.), Busquets, Gavi – Dembélé (Ferrán Torres 80.), Lewandowski, Ansu Fati (Raphinha 67.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Athletic Club 4–0 Almería

Szombat
Cádiz 0–0 Villarreal
Getafe 2–3 Real Valladolid
Sevilla 0–2 Atlético Madrid

Vasárnap
14:00 Espanyol – Valencia
16:15 Celta Vigo – Real Betis
18:30 Girona – Real Sociedad
21:00 Real Madrid – Osasuna

Hétfő
21:00 Rayo Vallecano – Elche

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore