Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Club América megnyerte az alapszakaszt – videóval

Ezen a hétvégén tartják a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Apertura alapszakaszának záró fordulóját, melyben a szombat hajnali órákban az éllovas Club América idegenben lépett pályára…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A listavezető Club América 2-1-es győzelmet aratott a szintén biztos playoff-résztvevő Puebla vendégeként, így az üldözők későbbi eredményeitől függetlenül biztosan megnyerte az alapszakaszt. A mexikóvárosiak semmit nem bíztak a véletlenre, azonnal nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, és még az első negyedórán belül a vezetést is meg tudták szerezni, miután Roger Martínez jobbról befelé indulva a tizenhatos sarkáról csodálatos mozdulattal lőtte ki a hosszú felsőt. A folytatásban a hazai gárda előtt is több lehetőség adódott, Ochoa azonban hibátlanul védte az América ketrecét, amikor a Puebla támadói próbára tették képességeit. A második játékrész fokozódott a hazaiak fölénye, az América azonban életveszélyes ellentámadásokat vezetett és Silva bravúrjaira is szüksége volt a Pueblának, hogy szoros maradjon az eredmény. Miután a vendéglátók lehetőségei rendre kimaradtak, az egykori Real Madrid-nevelés, Alvaro Fidalgo góljával eldöntötte a mérkőzést a vizitáló csapat. A számtalan lehetőséget elpuskázó Puebla erejéből csak egy szépítő gólra futotta, a hosszabbításban Israel Reyes fejelt a hálóba.

A Club América a győzelmével megnyerte az alapszakaszt, és a rekordbajnok legjobb pozícióból kezdheti majd a rájátszás küzdelmeit.

Puebla – Club América 1-2 (0-1)
Gólszerzők: I. Reyes (90+3.), ill. R. Martínez (13.), Fidalgo (90.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore