Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: elképesztő fordítás, kétgólos hátrányból győzött a Racing – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 22. fordulójának egyik legjobban várt mérkőzésén a Racing Club és a Rosário Central találkozott egymással szombatra virradóra…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A bajnoki címet üldöző Racing Club egy óriási fordítás keretein belül, kétgólos hátrányból diadalmaskodott 4-3-ra a Rosário Central ellen a szombat hajnalban az El Cilindróban.

A nagy iramban kezdődő mérkőzésen a hazaiak már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután egy kapu előtti kavarodás végén a rosáriói védő felszabadítása eltalálta Carlos Alcarazt, akinek testéről a kapuba pattant a játékszer. Újabb tíz percet kellett csak várnunk a válaszra, amikor Blanco baloldali beáadását a menetrend szerint érkező Facundo Almada bólintotta közelről a hálóba. Az első játékrész derekára a Canalla már a vezetést is átvette, miután egy lendületes ellentámadás végén Blanco újabb gólpasszából az idényben már a harmadik gólját jegyző 17 éves nagytehetség, Facundo Buonanotte volt eredményes a ziccerből. Az Academia hiába támadott többet, érezhetően az előny elvesztése blokkolta őket, a Central előtt több ígéretes lehetőség adódott. A 34. percben a vendégek újabb gólt szereztek, Infantino beadásából megint Tévez egyik tehetséges fiatalja, Alejo Veliz volt eredményes fejjel. Ezzel a félidőben 3-1 volt az állás a rosárióiak javára.

Fernado Gago a szünetben három cserével próbálta felrázni a fiait, lejött a veterán Hauche és az új igazolás Carbonero, valamint Vecchio is pályára lépett. Carbonero hatalmas lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe és a közbenjárásával több komoly gólszerzési lehetőség is adódott csapata előtt. A hazaiak lehetőségei húsz percen keresztül rendre kimaradtak, akkor viszont a második játékrész derekánál három perc alatt ki tudtak egyenlíteni kétgólos hátrányból. Előbb a 65. minutumban Oroz lekészítéséből Emiliano Vecchio vágta a hálóba, majd éppen Vecchio jobbról érkező felíveléséből Maximiliano Romero fejelt a hálóba a pocsékul kijövő kapust megelőzve. A Racing kiegyenlített 1-3-ról, az avellanedai publikum megőrült. A hátralévő időben a hazaiak még inkább fanatikus biztatásban játszottak, és támadtak is becsülettel. Úgy tűnt azonban, hogy a sok lehetőség kimarad, például Carbonero ziccerénél Broun bravúrral védett. Az Acedemia azonban nem adta fel a lefújásig, és a Oroz beadásából Anibal Moreno fejelte be a mindent eldöntő találat. A győztes gólt éppen a másik rosáriói csapat, a Newell’s korábbi játékosa szerezte, aki ismét borsot törhetett a Central orra alá.

A Racing ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki címért, győzelmével egyetlen pontra megközelítette az éllovas Tucumánt a második helyen.

Racing Club – Rosário Central 4-3 (1-3)
Gólszerzők: Alcaraz (8.), Vecchio (65.), M. Romero (68.), A. Moreno (90+2.), ill. F. Almada (19.), Buonanotte (24.), Veliz (34.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!