Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: fantasztikus Arsenal-győzelem a forduló rangadóján! – VIDEÓVAL

A hosszú válogatott szünet után észak-londoni derbin indult útjára a labda a Premier League-ben. Az éllovas Arsenal fogadta a bajnokságban még veretlen ősi riválisát, vagyis a Tottenhamet. Az esélyeket említve egy igazi háromesélyes rangadóról beszélhettünk.

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Premier League – 9. forduló
Az Arsenal öt győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd egy kiélezett meccset bukott el a Manchester United ellenében. A javítás a Királynő halála miatti káoszban is sikerült, mégpedig a mumus Brentford legyűrésével.
A Spurs a címvédő Manchester Cityhez hasonlóan még veretlen a bajnokságban, ám már két döntetlent is behúzott. Sőt, Antonio Conte együttese még a Bajnokok Ligájában sem igazán remekel.
Nehéz volt valóban egyértelmű esélyesről beszélni a mai derbit illetően, azonban tény, hogy a korábbi évek nehéz pillanatai után az Arsenalnál egyértelműen összeállni látszik az egyenlet Mikel Arteta irányítása mellett.

Az Arsenal jóval aktívabban kezdte a mai összecsapást, bár túlzás lett volna egyértelmű és gólveszélyes fölényről beszélni. A 20. percben egy közepes iramú támadás vett magas fordulatot, amikor Saka, majd Martinelli passzát követően az elsősorban védekező feladatok ellátó Thomas Partey bombázott kapásból Hugo Lloris kapujába.

Ám nem sokáig örülhettek a különleges gólörömöt bemutató hazaiak. Pár perccel később Ramsdale és a védelem bizonytalankodása okozott problémát az Arsenalnak, és a kavarodást követően G. Magalhaes szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt hosszas csipkelődés után vágta be a hálóba Harry Kane. Az angol csatárcsillag már a tizennegyedik gólját lőtte az észak-londoni derbik történetében. Mindez abszolút rekord.

Ugyan voltak izgalmak, de az első félidő a gólváltás ellenére a megszokottól eltérő módon igencsak visszafogott mederben zajlott le. Sőt, az általában tüzes felek most még sárgalapot sem harcoltak ki.

A második játékrészben már kijött a formabeli különbség, és a néhol harapósabb Spurs végleg alulmaradni látszott. Gabriel Jesus ezen a meccsen is betalált, újra vezetéshez juttatva az „Ágyúsokat”. Emerson Royal kiállítása után pedig végleg megpecsételődött a vendégek sorsa. A Partey-ékhoz hasonlóan fantasztikusan játszó Xhaka is betalált, bebiztosítva a három pontot az Arsenalnak.

Az Arteta-csapat így újabb hetet tölthet a Premier League táblázatának élén.

Arsenal – Tottenham Hotspur 3-1 (1-1)
Helyszín: Emirates Stadium (London); Vezette: Anthony Taylor
Arsenal: Ramsdale – Zincsenko, Gabriel Magalhaes, Saliba, White – Xhaka, Partey – Martinelli, Odegaard, Saka – Gabriel Jesus.
Spurs: Lloris – Lenglet, Dier, Romero – Perisic, Bentancur, Hojbjerg, Emerson – Son, Richarlison – Kane.
Gólszerző: Partey (20.), G. Jesus (49.), Xhaka (67.), ill. Kane (30.-büntetőből)
Sárgalap: Saliba (78.), Martinelli (85.), ill. Dier (93.)
Kiállítva: – ill. Emerson (62.)

A meccs összefoglalója:

A Premier League 9. fordulójának menetrendje
10.01. Szombat
Arsenal 3–1 Tottenham Hotspur
16:00 Crystal Palace – Chelsea (tv: Match4, élő)
16:00 Liverpool – Brighton & Hove Albion (tv: Spíler 1, élő)
16:00 Southampton – Everton
16:00 Fulham – Newcastle United
16:00 Bournemouth – Brentford
18:30 West Ham United – Wolverhampton Wanderers (tv: Spíler 1, élő)

10.02. Vasárnap
15:00 Manchester City – Manchester United (tv: Match4, élő)
17:30 Leeds United – Aston Villa (tv: Spíler 1, élő)

10.03. Hétfő
21:00 Leicester City – Nottingham Forest

A bajnokság állása:

Standings provided by SofaScore