Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Trossard mesterhármasával lopott pontokat a Brighton a Liverpooltól – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 9. fordulójában az eddig remekül szereplő Brightont fogadta a Liverpool. Az új edzővel felálló Sirályok nagyon hamar kétgólos előnybe kerültek, de a Pool megfordította a mérkőzést a második játékrészben. A végén azonban mégsem örülhetett Jürgen Klopp gárdája, mivel Trossard harmadik találatával pontot mentett csapatának. A már Graham Potter által vezetett Chelsea a Crystal Palace otthonába látogatott és hátrányba is került, de Aubameyang első góljával egyenlítettek, majd a hajrában a 22 éves Gallagher szintén első találatával megnyerték a mérkőzést. 

 (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a Brighton a mérkőzést, és már a 4. percben vezetést is szerzett, amikor Wellbeck sarokpassza után Trossard bolondította meg a Pool védelmét, majd a jobb alsó sarokba lőtt. Remekül játszottak a vendégek, és a 18. percben jött a második góljuk is ismét Trossard révén. A Liverpool azonban egyre jobban kezdett visszajönni a meccsbe, és a 33. percben jött is a szépítés, miután Szalah passzát Firmino váltotta gólra. Ezzel az eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőre egyre jobb lett a Pool, és az 54. percben már ki is egyenlített, amikor Firmino lőtt a kapu bal oldalába. Sanchez többször is megmentette csapatát a góltól, de a 63. percben nem tudta, amikor is egy szöglet után nagyon szerencsétlenül Websterről pattant be a saját kapujába a labda, és ezzel vezetést szerzett a Pool. A Brightonnak is voltak azért a helyzetei, de nagyon pontatlanok voltak a végén, bár a 74. percben Welbeck lövését csak Alisson tudta kiütni. A 83. percben viszont csak összejött az újabb gól a Brightonnak, van Dijk hatalmas hibája után Trossard lőtt ismét a hálóba, ezzel mesterhármast szerezve és pontot mentve a csapatának.

Liverpool – Brighton 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Firmino (33. 54.), Webster (63. – öngól) ill. Trossard (4. 18. 83.)
Sárga lap: Alexander-Arnold (86.) ill. Estupinan (29.)
Kiállítás: – ill. –

Crytstal Palace – Chelsea:

Nagyon jól indította a mérkőzést a Crystal Palace, hiszen már a 7. percben vezetést szerzett, amikor Edouard lőtt a bal felső sarokba. A 10. percben is helyzetbe kerültek Eze révén, itt Kepának kellett nagyot védenie. Összeszedte azért magát a Chelsea, Mount és Sterling is próbálkozott, utóbbi ráadásul a kapufát is telibe találta. A 34. percben egy esetleges piros lapot néztek vissza a videóbíró segítségével Thiago Silvának, de végül csak sárga maradt. A 38. percben viszont megtört a jég, és egyenlített a Chelsea, ráadásul Aubameyang első találatával. A 47. percben közvetlen szabadrúgással jöhetett Potter gárdája, de Mount lövése elment a kapu bal oldala mellett.

A második félidő már teljesen a Chelsea-é volt, azonban sehogy sem tudták áttörni a Crystal Palace védelmét, nagy helyzetük sokáig nem is volt, főleg, mert a hazai védők mindent semlegesítettek. Így ment ez egészen a 90. percig, amikor mégiscsak sikerült betalálni a Chelsea-nek, amikor a 22 éves Gallagher kapta meg Pulisic kiugratását, majd a kapusnak esélyt sem adva a jobb felső sarokba bombázott, ezzel megnyerve csapatának a mérkőzést.

Crytstal Palace – Chelsea 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Edouard (7.) ill. Aubameyang (38.), Gallagher (90.)
Sárga lap: Edouard (22.) ill. Thiago Silva (33.), Mount (52.), Kovacic (88.)
Kiállítás: – ill. –

A 9. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat
Arsenal 3–1 Tottenham Hotspur
Crystal Palace 1-2 Chelsea
Liverpool 3–3 Brighton
Southampton 1–2 Everton
Fulham 1–4 Newcastle United
Bournemouth 0–0 Brentford
18:30 West Ham United – Wolverhampton (tv: Spíler 1, élő)

 Vasárnap
15:00 Manchester City – Manchester United (tv: Match4, élő)
17:30 Leeds United – Aston Villa (tv: Spíler 1, élő)

 Hétfő
21:00 Leicester City – Nottingham Forest

A bajnokság állása:

Standings provided by SofaScore