Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több száz sérült és halálos áldozatok az indonéz stadionkatasztrófában

Helyi jelentések szerint több százan megsérültek és sajnos halálos áldozatok is szép számmal vannak egy mérkőzés után kitört rendbontás eredményeképpen Indonéziában…

Az indonéz kormányzat jelentése szerint legalább 174-en meghaltak és több százan megsérültek egy mérkőzést követően kitört tömegpánik következtében.

A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a malangi Arema FC hazai pályán 3-2-re kikapott a Persebayától. A vereség miatt csalódott szurkolók üvegekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg a futballistákat és a játékvezetőket, majd elözönlötték a pályát, követelve, hogy a csapat vezetősége adjon magyarázatot a fiaskóra. A rohamrendőrség könnygázzal válaszolt az erőszakra, amelynek használatát a FIFA betiltotta a stadionokban. Ezt követően tört ki a pánik, a kijárat felé menekülő nézők egymást tapostak, közülük sokan megsebesültek és meghaltak. A hírek szerint az áldozatok közt gyerekek is vannak.

A zavargások a stadionon kívül is folytatódtak, ahol a szurkolók felgyújtottak öt rendőrautót.

A botrányos eseményeket követően az indonéz bajnokságot egy hétre felfüggesztették, a renitens csapat a folytatásban sem rendezhet már hazai mérkőzést.

“Mélységesen sajnálom, hogy megtörtént ez a tragédia, és remélem, hogy ez az utolsó futballtragédia ebben az országban. Ne hagyjuk, hogy ehhez hasonló történjen a jövőben” – jegyezte meg  Joko Widodo indonéz elnök, aki felszólította a  hatóságokat, hogy vizsgálják felül a biztonsági helyzetet a futballmeccseken.

2023-ban Indonézia lenne a házigazdája az U20-as világbajnokságnak.