Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lipcse sztárja előszerződést kötött a Chelsea-vel – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint a küszöbön áll, hogy az RB Leipzig kiválóság a Chelsea-nél folytassa pályafutását…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

A The Athletic is megerősítette a korábbi beszámolókat, mely szerint az RB Leipzig klasszisa, Christopher Nkunku előszerződést kötött a Chelsea-vel, és jövő nyáron csatlakozhat a londoni csapathoz. A várakozások szerint a “kékek” a szerződésében szereplő 60 millió eurós kivásárlási árat fogják kifizetni.

A 24 éves francia támadó középpályás 2019-ben került nevelőcsapatától, a PSG együttesétől a magyar játékosokat is foglalkoztató lipcsei alakulathoz. Nkunku azóta már a harmadik szezonját töltötte a német csapatnál, és azok után, hogy már az első két idényben is szépen bontogatta a szárnyait, a mostani kiírásban alaposan berobbant. A tehetséges játékos 52 tétmérkőzésen 36 gólt szerzett, miközben 20 találatig jutott a Bundesligában, és a Leipzig elődöntőig tartó El-menetelésének is egyik kulcsfigurája volt.

Az aktuális idényt sem kezdte rosszul, hiszen a bajnokságban hat gólt szerzett, összességében pedig 12 pályára lépés alatt nyolcszor volt eredményes.

A közelmúltban a francia válogatottban is debütáló Nkunku nyári megszerzése iránt a Paris Saint-Germain mellett például a Barcelona, a Bayern München vagy az AC Milan érdeklődéséről is lehetett olvasni. Nkunku azonban a közelmúltban 2026-ig megújította szerződését a lipcsei egyesülettel, amely továbbra is foglalkozhatja őt.